PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 10 lipca 2017

Jadłospis 10-14.07, II dekada, II tydzień


PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:                            
                        Pieczywo mieszane ,masło
                        serek topiony , żywiecka podsuszana
                         pomidor  , sałata
                      herbata ze świeżej mięty                              
           
OBIAD:             Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki
                        Potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym i marchewką
                                  kasza jaglana , surówka z marchwi i kukurydzy                  
                                             Kompot z jabłek
                                                    
      Podwieczorek:  jabłka

Kolacja:                                 pieczywo mieszane , masło
                                               schab pieczony w ziołach , twarożek z rzodkiewką
                                          sałata masłowa , ogórek zielony
                                             herbata miętowa


WTOREK
Śniadanie:                       
                                                     Bułka maślana / chleb żytni
                                                  powidła z truskawek
                                                  herbata owocowa 
OBIAD:        Zupa  pomidorowa z kaszą jaglaną
                       Naleśniki z białym serem lub owocami
                        kompot z gruszek
                                                                                                                                                                                                                      
                                                       
Podwieczorek:        Gruszki

Kolacja:                                         Pieczywo mieszane ,masło
                                                        własna pasta z jajek ze szczypiorem
                                                         ser żółty , pomidor
                                                          sałata masłowa
                                                        herbata miętowa
                                                     
ŚRODA
Śniadanie:                                 
                                                      pieczywo mieszane ,masło
                                                      kiełbasa krakowska sucha , sałata
                                                    ogórek małosolny  z własnych przetworów
                                                       rzodkiewka
                                                      herbata melisowa
                                                       
OBIAD:                 Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
                               Jajko gotowane w sosie koperkowym
                                    ziemniaki    ,   gotowana marchew z fasolką szparagową
                                Kompot z  porzeczek
                                                
                                                    
Podwieczorek:     Porzeczki czarne i czerwone z własnego ogrodu

Kolacja:                          pieczywo mieszane , masło
                                      krakowska sucha , twarożek ze szczypiorem
                                      ogórek zielony , sałata
                                    herbata miętowa                                                                                                                                                               

   CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Śniadanie:                                   pieczywo mieszane /masło
                                                     ser żółty , pasta z makreli ze szczypiorem
                                                pomidor , rzodkiewka
                                                 herbata ze świeżej mięty
                                                       
   
OBIAD:                                        Zupa kalafiorowa z koperkiem
                                                   Pieczona kiełbasa
                                                     ziemniaki młode z koperkiem, ogórek małosolny (Piknikowanie)
                                                    Kompot z truskawek                            
                                                   
Podwieczorek:        Arbuz

Kolacja:                                        sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
                                                        i gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
                                                     chleb żytni , herbata zielona
                                                  
       
PIĄTEK


   Śniadanie :       
                              pieczywo mieszane ,masło
                            kiełbasa żywiecka podsuszana
                              ogórek małosolny , sałata , rzodkiewka
                                   herbata rumiankowa

OBIAD:         Zupa pieczarkowa z makaronem kukurydzianym
                            Racuchy drożdżowe
                          kompot z jabłek
                                    

Podwieczorek:     Sałatka owocowa

   Kolacja :                    Pieczywo mieszane , masło
                                    ser gouda  , szynka pieczona
                                     pomidor  ,  ogórek małosolny
                                      sałata
                              herbata ze świeżej mięty z własnego ogrodu         
                                                    
                                       


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz