PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
serek topiony śmietankowy, szynka pieczona
pomidor , sałata, rzodkiewka
herbata ze świeżej mięty
OBIAD: Zupa z fasolką szparagową i koprem
Spaghetti mięsno-ziołowe z bazylią i startym serem
Podwieczorek: truskawki
kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska podsuszana
twarożek ze szczypiorkiem
herbata miętowa z cytryną
WTOREK
Śniadanie:
bułka grahamka, masło
kiełbasa żywiecka podsuszana,
twarożek z ogórkiem kiszonym
szczypiorek , ogórek zielony
herbata miętowa
Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną
Pierogi z truskawkami i sosem jogurtowo-owocowym
kompot jabłkowo-gruszkowy
Podwieczorek: arbuz
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Pasztet własny , ogórek małosolny
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: kawa zbożowa
pieczywo mieszane , masło
kabanosy , ser gouda
rzodkiewka, sałata
herbata miętowa
Obiad: Barszcz szczawiowy z jajkiem
Pulpety rybne w sosie cytrynowym, ryż curry, marchew gotowana
kompot jabłkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty , masło
Parówki z szynki , sos pomidorowy
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane , masło
Ser kozi , kiełbasa krakowska podsuszana
pomidor , sałata
Herbata rumiankowa
OBIAD: Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami
Gulasz węgierski, kasza gryczana, ogórek małosolny
Kompot z gruszek
Podwieczorek: Jabłka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
własna pasta z jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
ogórek małosolny , herbata melisowa
PIĄTEK
Śniadanie : Pieczywo mieszane , masło
Kiełbasa żywiecka podsuszana , pomidor, rzodkiewka
sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki
Leczo ze świeżych warzyw: cukinia, dynia, marchew, pomidory;
ryż brązowy
ryż brązowy
kompot gruszkowy
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
pasta z zielonych oliwek
szynka gotowana , ogórek zielony, sałata
herbata z suszonej mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz