PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 17 lipca 2017

JADŁOSPIS 17-21.07

                                
 PONIEDZIAŁEK    
                                                                                                                                                      Śniadanie:
                        pieczywo mieszane ,masło
                        serek topiony śmietankowy, szynka pieczona  
                         pomidor , sałata,  rzodkiewka
                        herbata ze świeżej mięty

OBIAD:           Zupa z fasolką szparagową i koprem
                       Spaghetti mięsno-ziołowe z bazylią i startym serem
                                       
Podwieczorek:  truskawki

kolacja:           Pieczywo mieszane ,masło
                        kiełbasa krakowska podsuszana
                       twarożek ze szczypiorkiem
                        herbata miętowa z cytryną                                   
                                                                                                                                     WTOREK

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                              kiełbasa żywiecka podsuszana,
                              twarożek  z ogórkiem kiszonym
                             szczypiorek , ogórek zielony
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa krupnik z kaszą jaglaną
                      Pierogi z truskawkami i sosem jogurtowo-owocowym
                        kompot  jabłkowo-gruszkowy
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:   arbuz

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                     Pasztet własny , ogórek małosolny
                      herbata rumiankowa
  
ŚRODA

                                                                                                                            Śniadanie:              kawa zbożowa
                              pieczywo mieszane , masło
                             kabanosy , ser gouda
                              rzodkiewka, sałata
                                herbata miętowa
                              
Obiad:                   Barszcz szczawiowy z jajkiem
                            Pulpety rybne w sosie cytrynowym, ryż curry, marchew gotowana
                              kompot jabłkowy
Podwieczorek:  gruszka

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                               Parówki z szynki , sos pomidorowy
                                herbata rumiankowa      
            
CZWARTEK

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser kozi , kiełbasa krakowska podsuszana
                                  pomidor , sałata
                             Herbata rumiankowa          
                                     
OBIAD:                  Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 
                              Gulasz węgierski, kasza gryczana, ogórek małosolny
                                Kompot z gruszek
                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                  Podwieczorek: Jabłka

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                             własna pasta z jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
                              ogórek małosolny ,  herbata melisowa

PIĄTEK

Śniadanie :    Pieczywo mieszane , masło
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana  , pomidor, rzodkiewka 
                    sałata
                           herbata miętowa
                           
OBIAD:            Zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki
                      Leczo ze świeżych warzyw: cukinia, dynia, marchew, pomidory;
                      ryż brązowy
                     kompot gruszkowy  
                                                                                                                                                                                                  
Podwieczorek: gruszka

Kolacja:           pieczywo mieszane , masło
                      pasta z zielonych oliwek
                     szynka gotowana , ogórek zielony, sałata
                     herbata  z suszonej mięty






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz