II DEKADA , I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ,masło
Żywiecka podsuszana , pasta z łososia
sałata lodowa , pomidor
herbata miętowa
OBIAD: Rosół z płatkami jaglanymi i
natką pietruszki
Potrawka z kurczaka z marchewką i
kukurydzą
kasza
jaglana
kompot z malin
Podwieczorek: maliny
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Jajko gotowane na twardo , majonez
szczypior , sałata lodowa , ogórek małosolny
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło
ser żółty , kiełbasa krakowska
sałata ,
ogórek małosolny
herbata miętowa z
cytryną
OBIAD
Zupa z brokułom i
grzankami
Jajko w sosie koperkowym
ziemniaki ,
marchew z groszkiem
Kompot z jabłek
Podwieczorek:
winogrono białe
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
schab pieczony w ziołach , pasta z makreli
sałata lodowa , ogórek zielony
herbata z suszonej mięty
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt z ziarnami zbóż
powidła
z truskawek
herbata owocowa
OBIAD: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i lubczykiem
Racuchy drożdżowe z mąką
jaglaną
kompot z gruszek
Podwieczorek: sałatka
owocowa
Kolacja: pieczywo mieszane/masło
ser żółty , kiełbasa żywiecka podsuszana, sałata
papryka czerwona , ogórek
małosolny
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
chleb żytni /masło
pasztet drobiowo-warzywny , serek topiony
pomidor , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa kapuśniak z kminkiem
Klopsy w sosie pomidorowym
ryż brązowy ,
surówka z kalarepy
kompot jabłkowy
Podwieczorek: arbuz
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
pasta twarogowa z bazylią , kiełbasa
krakowska podsuszana
sałata masłowa , rzodkiewka , pomidor
Herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Kawa zbożowa
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty , żywiecka podsuszana
rzodkiewka , ogórek zielony , sałata
OBIAD:
Zupa
ogórkowa zabielana
Gulasz warzywny
leczo
makaron świderki
bezglutenowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
kiełbasa
żywiecka podsuszana , ser kozi
pomidor , sałata ,
herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz