PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:  
                         
                 
      Pieczywo mieszane ,masło
                
       serek topiony , żywiecka podsuszana
               
         pomidor  , sałata
                
     herbata ze świeżej
mięty                              
OBIAD:     
       Zupa kalafiorowa z koperkiem
           
            Kurczak
w sosie słodko-kwaśnym z warzywami  
                                 
kasza jaglana ,                 
                                          
  Kompot z porzeczek
  
   Podwieczorek:  porzeczki czerwone z własnego ogrodu
Kolacja:      
                          pieczywo
mieszane , masło
                                
              schab
pieczony w ziołach , twarożek z rzodkiewką
          
                              
sałata masłowa , ogórek zielony
                                            
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: 
                     
                  
                                  Bułka
maślana / chleb żytni
               
                                  powidła
z truskawek
                                                 
herbata owocowa 
OBIAD:   
    Zupa  pomidorowa z kaszą jaglaną
          
            Naleśniki
z białym serem lub owocami
        
               kompot
z gruszek
Podwieczorek:    
   sałatka owocowa
Kolacja:                                        
Pieczywo mieszane ,masło
            
                                           własna
pasta z jajek ze szczypiorem
                                                    
    ser żółty , pomidor
                                                         
sałata masłowa
           
                                            herbata
miętowa
ŚRODA
Śniadanie:  
                              
               
                                      pieczywo
mieszane ,masło
               
                                      kiełbasa
krakowska sucha , sałata
            
                                       ogórek
małosolny  z własnych przetworów
                                                      
rzodkiewka
          
                                           herbata
melisowa
OBIAD:   
             Zupa
jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
           
                   Jajko
gotowane w sosie koperkowym
                                   
ziemniaki    ,   fasolka szparagowa
             
                  Kompot
z  malin
Podwieczorek:    
maliny, jeżyny czarne z własnego ogrodu
Kolacja:     
                    pieczywo
mieszane , masło
             
                        krakowska
sucha , twarożek ze szczypiorem
                     
                ogórek
zielony , sałata
                    
               herbata
miętowa                                                                                                                                                   
           
  
CZWARTEK   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Śniadanie:            
                      pieczywo
mieszane /masło
               
                                     ser
żółty , pasta z makreli ze szczypiorem
                            
                   pomidor
, rzodkiewka
                    
                            herbata
ze świeżej mięty
OBIAD:                                       
Zupa z brokuły krem z grzankami
 
                     
                     
     Pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym
                                      
            Kompot
z jabłek            
               
Podwieczorek:  
     Winogrono białe
Kolacja:                                       
sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
         
                                              i
gotowanym filetem z kurczaka  i olejem lnianym
         
                                           chleb
żytni , herbata zielona
PIĄTEK
   Śniadanie :       
                
             pieczywo
mieszane ,masło
            
               kiełbasa
żywiecka podsuszana
           
                  ogórek
małosolny , sałata , rzodkiewka
            
                      herbata
rumiankowa
OBIAD:   
     Zupa pieczarkowa z makaronem kukurydzianym
                        
   Racuchy drożdżowe
                         
kompot z jabłek
Podwieczorek:    
Arbuz
 
 Kolacja
:                   
Pieczywo mieszane , masło
     
                              ser
gouda  , szynka pieczona
                                  
  pomidor  ,  ogórek małosolny
                                     
sałata
           
                  herbata
ze świeżej mięty z własnego ogrodu         
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz