PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane ,masło
serek topiony , żywiecka podsuszana
pomidor , sałata
herbata ze świeżej
mięty
OBIAD:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Kurczak
w sosie słodko-kwaśnym z warzywami
kasza jaglana ,
Kompot z porzeczek
Podwieczorek: porzeczki czerwone z własnego ogrodu
Kolacja:
pieczywo
mieszane , masło
schab
pieczony w ziołach , twarożek z rzodkiewką
sałata masłowa , ogórek zielony
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie:
Bułka
maślana / chleb żytni
powidła
z truskawek
herbata owocowa
OBIAD:
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
Naleśniki
z białym serem lub owocami
kompot
z gruszek
Podwieczorek:
sałatka owocowa
Kolacja:
Pieczywo mieszane ,masło
własna
pasta z jajek ze szczypiorem
ser żółty , pomidor
sałata masłowa
herbata
miętowa
ŚRODA
Śniadanie:
pieczywo
mieszane ,masło
kiełbasa
krakowska sucha , sałata
ogórek
małosolny z własnych przetworów
rzodkiewka
herbata
melisowa
OBIAD:
Zupa
jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
Jajko
gotowane w sosie koperkowym
ziemniaki , fasolka szparagowa
Kompot
z malin
Podwieczorek:
maliny, jeżyny czarne z własnego ogrodu
Kolacja:
pieczywo
mieszane , masło
krakowska
sucha , twarożek ze szczypiorem
ogórek
zielony , sałata
herbata
miętowa
CZWARTEK
Śniadanie:
pieczywo
mieszane /masło
ser
żółty , pasta z makreli ze szczypiorem
pomidor
, rzodkiewka
herbata
ze świeżej mięty
OBIAD:
Zupa z brokuły krem z grzankami
Pierogi leniwe z sosem jogurtowo-owocowym
Kompot
z jabłek
Podwieczorek:
Winogrono białe
Kolacja:
sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
i
gotowanym filetem z kurczaka i olejem lnianym
chleb
żytni , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie :
pieczywo
mieszane ,masło
kiełbasa
żywiecka podsuszana
ogórek
małosolny , sałata , rzodkiewka
herbata
rumiankowa
OBIAD:
Zupa pieczarkowa z makaronem kukurydzianym
Racuchy drożdżowe
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Arbuz
Kolacja
:
Pieczywo mieszane , masło
ser
gouda , szynka pieczona
pomidor , ogórek małosolny
sałata
herbata
ze świeżej mięty z własnego ogrodu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz