PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 18 września 2017

JADŁOSPIS 18-22.09 , II DEKADA , I tydzień


PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                               Żywiecka podsuszana , pasta z łososia
                             sałata lodowa , papryka czerwona
                                 herbata miętowa , jabłko

OBIAD:               Rosół z kaszą jaglaną  i natką pietruszki
                            Potrawka z kurczaka z marchewką i kukurydzą
                                     ziemniaki
                             kompot z jabłek

Podwieczorek :  pieczywo mieszane , masło
                             Jajko gotowane na twardo , majonez
                               szczypior , sałata lodowa , ogórek małosolny
                              herbata rumiankowa           
                                                                                                                                                                   
WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo mieszane, masło
                                 szynka gotowana, ser żółty , pasta z oliwek
                                       sałata , ogórek małosolny
                              herbata miętowa z cytryną , gruszka
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa z czerwonej soczewicy
                                 Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
                                   marchew z groszkiem
  Podwieczorek :   Pieczywo mieszane ,masło
                                schab pieczony w ziołach , twarożek ze szczypiorkiem
                                sałata lodowa  , ogórek kiszony
                                herbata z suszonej mięty

ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt z ziarnami zbóż
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa  , jabłko

OBIAD:                  Zupa szczawiowa zabielana
                            Paluszki rybne
                              ryż brązowy
                          surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką
                              kompot z jabłek
                         
Podwieczorek :      pieczywo mieszane/masło
                            szynka pieczona , ser żółty , sałata                         
                              papryka czerwona , ogórek małosolny
                              herbata rumiankowa

CZWARTEK
Śniadanie:           
                               chleb żytni /masło
                              pasztet drobiowo-warzywny , pasta z makreli
                              ogórek kiszony , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                            kotlet schabowy,
                                 ziemniaki 
                           Warzywa gotowane ( marchew , brokuł , kalafior )  
                                  kompot jabłkowy 
 
   Podwieczorek :    pieczywo mieszane, masło
                              pasta twarogowa z bazylią , kiełbasa krakowska podsuszana
                               sałata masłowa , kiełki brokuły , papryka żółta
                          Herbata zielona z cytryną                            

PIĄTEK

Śniadanie:             Kawa zbożowa
                            pieczywo mieszane ,masło
                         ser żółty , żywiecka podsuszana
                        kiełki rzodkiewki , ogórek kiszony , sałata
                           
OBIAD:            Zupa kapuśniak z pomidorami i lubczykiem
                          pierogi leniwe z sosem jogurtowym
                              sałatka owocowa
                                  kompot jabłkowy
                                                                                                                                                                            
Podwieczorek :   pieczywo mieszane, masło
                         Jajecznica ze szczypiorkiem , na maśle klarowanym ( jajko wiejskie )

                           herbata melisowa 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz