PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane ,masło
Żywiecka podsuszana , pasta z łososia
sałata lodowa , papryka czerwona
herbata miętowa , jabłko
OBIAD: Rosół z kaszą jaglaną i natką pietruszki
Potrawka z kurczaka z marchewką i
kukurydzą
ziemniaki
kompot z jabłek
Podwieczorek : pieczywo mieszane , masło
Jajko gotowane na twardo , majonez
szczypior , sałata lodowa , ogórek małosolny
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło
szynka
gotowana, ser żółty , pasta z oliwek
sałata ,
ogórek małosolny
herbata miętowa z
cytryną , gruszka
OBIAD
Zupa z czerwonej soczewicy
Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
marchew z
groszkiem
Podwieczorek
: Pieczywo mieszane ,masło
schab pieczony w ziołach , twarożek ze
szczypiorkiem
sałata lodowa , ogórek kiszony
herbata z suszonej mięty
ŚRODA
Śniadanie:
chleb żytni ,masło
jogurt z ziarnami zbóż
powidła
z truskawek ( z własnej spiżarni )
herbata owocowa , jabłko
OBIAD: Zupa szczawiowa zabielana
Paluszki rybne
ryż brązowy
surówka z kapusty
kiszonej z jabłkiem i marchewką
kompot z jabłek
Podwieczorek
: pieczywo mieszane/masło
szynka pieczona ,
ser żółty , sałata
papryka czerwona , ogórek
małosolny
herbata rumiankowa
CZWARTEK
Śniadanie:
chleb żytni /masło
pasztet drobiowo-warzywny , pasta z makreli
ogórek kiszony , sałata
herbata miętowa
OBIAD: Zupa ryżanka z pomidorami i
natką pietruszki
kotlet schabowy,
ziemniaki
Warzywa gotowane (
marchew , brokuł , kalafior )
kompot jabłkowy
Podwieczorek : pieczywo
mieszane, masło
pasta twarogowa z bazylią , kiełbasa krakowska
podsuszana
sałata masłowa ,
kiełki brokuły , papryka żółta
Herbata zielona z cytryną
PIĄTEK
Śniadanie: Kawa zbożowa
pieczywo mieszane ,masło
ser żółty , żywiecka podsuszana
kiełki rzodkiewki ,
ogórek kiszony , sałata
OBIAD:
Zupa kapuśniak z pomidorami i lubczykiem
pierogi leniwe z sosem jogurtowym
sałatka owocowa
kompot
jabłkowy
Podwieczorek : pieczywo mieszane, masło
Jajecznica
ze szczypiorkiem , na maśle klarowanym ( jajko wiejskie )
herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz