PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
pieczywo mieszane ,masło
serek topiony , żywiecka podsuszana
papryka czerwona , sałata
herbata z suszonej mięty , jabłko
OBIAD: zupa
krupnik z kaszą jaglaną i lubczykiem
kurczak
w sosie słodko-kwaśnym z warzywami
makaron rurki kukurydziany
kompot
z jabłek/ sok z jabłek wyciskany świeży
Podwieczorek: pieczywo mieszane , masło
schab pieczony w ziołach , twarożek ze
szczypiorkiem
sałata masłowa , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie:
bułka maślana / chleb żytni
powidła z czarnych porzeczek
herbata owocowa , gruszka
OBIAD: zupa
ogórkowa z natką pietruszki
naleśniki z białym serem lub
owocami
kompot z gruszek
Podwieczorek: pieczywo
mieszane ,masło
własna pasta z jajek ze szczypiorem
ser żółty , papryka żółta
sałata lodowa
herbata miętowa z suszonej własnej mięty
ŚRODA
Śniadanie: pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa krakowska sucha , sałata
ogórek
małosolny z własnych przetworów
herbata z cytryną ,
jabłko
OBIAD: zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym
jajko
gotowane w sosie koperkowym
ziemniaki ,
marchew z groszkiem
kompot z malin ( z tegorocznych zbiorów
)
Podwieczorek: pieczywo mieszane , masło
krakowska sucha , twarożek z koperkiem
ogórek kiszony , sałata rzymska
herbata miętowa
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane /masło
ser żółty , pasta z makreli ze szczypiorem
sałata , ogórek
małosolny
herbata ze świeżej mięty
Obiad : zupa z
brokuły krem z grzankami
spaghetti mięsno-ziołowe z
tartym serem
kompot z jabłek
Podwieczorek : sałatka z ananasem ,kukurydzą , sezamem
i gotowanym filetem z kurczaka i olejem lnianym
chleb
żytni , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie
:
pieczywo mieszane ,masło
kiełbasa żywiecka podsuszana
ogórek małosolny , papryka
czerwona
herbata rumiankowa
OBIAD: zupa pieczarkowa z makaronem kukurydzianym
racuchy drożdżowe , sałatka owocowa
kompot z jabłek
Podwieczorek: pieczywo mieszane , masło
ser gouda , szynka pieczona
ogórek małosolny , sałata , kiełki brokuły
herbata z mięty z własnego ogrodu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz