PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 9 października 2017

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 09/10/2017 do 13/10/2017


Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
09.10.2017
Poniedziałek
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, ser kozi , papryka czerwona ,szynka pieczona , ogórek kiszony herbata  miętowa  
zupa z kaszą gryczaną i kiszonymi ogórkami
kurczak w domowym sosie słodko-kwaśnym, kasza jaglana          kompot z jabłek
jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane, masło,herbata miętowa
10.10.2017
Wtorek
mleko sojowe ,chałki maślane , masło, konfitura jagodowa , twarożek waniliowy, herbata owocowa
zupa  grochowa z majerankiem i kminkiem, kotlety ziemniaczane z cukinią,  jogurt naturalny sałatka z ogórka kiszonego z papryką
pieczywo mieszane masło, jajko gotowane , sałata ,kiełbasa żywiecka podsuszana , papryka czerwona ,herbata miętowa
11.10.2017
Środa
 pieczywo mieszane , masło pasta warzywna curry , marchew, mielonka indycza , sałata, herbata miętowa , jabłko
 zupa koperkowa zabielana śmietaną , paluszki rybne ( lub ryba bez panierki ), kasza jaglana , buraczki gotowane kompot  gruszkowy  
pieczywo mieszane ,masło,twarożek z warzywami : pomidor , bazylia, schab pieczony z ziołami , sałata, ogórek kiszony, herbata miętowa
12.10.2017
Czwartek
pieczywo mieszane,masło, pasta twarogowa z koperkiem krakowska podsuszana , sałata , papryka żółta
zupa  kalafiorowa z koperkiem, sznycel z indyka w panierce ziemniaki , gotowany szpinak, kompot z jabłek

Pieczywo mieszane , masło, pasta jajeczna ze szczypiorem, ser gouda ,  papryka żółta, herbata rumiankowa

13.10.2017
Piątek
pieczywo mieszane ,masło, pasztet drobiowo-warzywny  ogórek małosolny , sałata herbata zielona   
 zupa jarzynowa niezabielana makaron bezglutenowy z sosem dyniowo- paprykowym z estragonem, sałatka z czerwonej kapusty i jabłka
pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana  sałata , ogórek kiszony, twarożek kozi , papryka czerwona, herbata rumiankowa
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła parwansalskie, papryka słodka, lubczyk, kminek, cynamon.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz