PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 28 listopada 2017

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada, II tydzień od 27/11/2017 do 01/12/2017



Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
27.11.2017
Poniedziałek
pieczywo mieszane ,masło
serek topiony , żywiecka podsuszana, papryka czerwona  , sałata, herbata z suszonej mięty 

zupa krupnik z kaszą  jaglaną i lubczykiem
spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem i bazylią, kompot z jabłek
 pieczywo mieszane , masło, kiełbasa krakowska podsuszana, twarożek ze szczypiorkiem, sałata masłowa , ogórek kiszony, herbata rumiankowa

28.11.2017
Wtorek
bułka maślana / chleb żytni, powidła z czarnych porzeczek,  herbata owocowa,  gruszka

zupa ogórkowa z ryżem i z natką pietruszki, pierogi z mięsem i cebulką , surówka z ogórka kiszonego i papryki , kompot z gruszek
pieczywo mieszane, masło, własna pasta z jajek ze szczypiorem
ser żółty , papryka czerwona ,
sałata lodowa, herbata miętowa
29.11.2017
Środa
Pieczywo mieszane , masło
Jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem , herbata ziołowa z cytryną
Zupa barszcz ukraiński
Ryż brązowy z kurczakiem i jabłkiem pieczonym , kompot z malin mrożonych

Pieczywo mieszane , masło
Szynka pieczona , pasta z suszonego pomidora, sałata , ogórek kiszony, herbata rumiankowa
30.11.2017
Czwartek
pieczywo mieszane , masło
ser kozi  , pasta z makreli ze szczypiorem, sałata , ogórek małosolny
herbata ze świeżej mięty

zupa jarzynowa zabielana, jajko gotowane w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z brokułem , kompot z jabłek
sałatka z ananasem, kukurydzą , sezamem i kurczakiem wędzonym, chleb żytni, herbata zielona

01.12.2017
Piątek
pieczywo mieszane ,masło
polędwica sopocka ,twarożek z koperkiem ,  ogórek małosolny , papryka czerwona
herbata rumiankowa

 zupa pomidorowa z makaronem kukurydzianym, paluszki rybne , ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem ,  kompot z gruszek
pieczywo mieszane , masło, ser gouda  , szynka pieczona, ogórek małosolny , sałata , kiełki rzodkiewki
herbata z mięty z własnego ogrodu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz