Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
26.03.2018
Poniedziałek
|
Płatki owsiane górskie z mlekiem
migdałowym i jagodami goj , chałka drożdżowa, chleb żytni, powidła z
truskawek, twaróg z jogurtem naturalnym ,
herbata miętowa
|
Zupa zacierkowa z natką pietruszki ,
spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem i świeżą bazylią (makaron
kukurydziany ) , kompot z jabłek b/c
|
Parówki z szynki, sos pomidorowy, pieczywo
mieszane, masło, herbata rumiankowa
|
27.03.2018
Wtorek
|
bułka grahamka, masło; wędlina pieczona (własna),twarożek z ogórkiem kiszonym; szczypiorek , papryka
czerwona; herbata miętowa
|
zupa z czerwoną soczewicą i czerwoną
papryką , kopytka ze szpinakiem i marchewką ( mąka ziemniaczana), surówka z pora ,
jabłka i kukurydzą ( b/c) , kompot z gruszek b/c
|
pieczywo mieszane; masło; szynka
gotowana, ser żółty ; papryka czerwona , herbata miętowa
|
28.03.2018
Środa
|
pieczywo mieszane ,
masło; filet z indyka gotowany (
na kanapki ) ,ogórek kiszony , własna
pasta warzywna z prażonym słonecznikiem i masłem klarowanym ,seler naciowy do
pasty
|
Zupa pomidorowa z ryżem brązowym , paluszki rybne , ziemniaki , marchewka z
groszkiem , kompot z jabłek b/c
|
pieczywo żytnie na zakwasie/ masło;
ser kozi , jajko gotowane na twardo ,
papryka czerwona herbata
rumiankowa
|
29.03.2018
Czwartek
|
pieczywo mieszane , masło ser gouda ,
wędlina pieczona własna , ogórek kiszony , pomidor suszony, herbata
rumiankowa
|
zupa kalafiorowa z koperkiem , klopsiki drobiowe w sosie koperkowym , ziemniaki, buraczki gotowane
kompot gruszkowy b/c
|
pieczywo mieszane masło; humus z
gotowanej ciecierzycy z pastą sezamową
i buraczkami , marchew do pasty , schab pieczony, papryka żółta herbata miętowa
|
30.03.2018
Piątek
|
pieczywo mieszane, masło , twaróg kozi
ze szczypiorem , indyk( gotowany do kanapek ) pasta z suszonych pomidorów; ogórek kiszony
herbata miętowa
|
Zupa rybna , pyzy ziemniaczane z cebulką , surówka z
marchewki , kukurydzy i pora b/c , kompot z jabłek b/c
|
pieczywo mieszane/masło , własny
pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki , ogórek kiszony; herbata z lipy
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz