PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 26 marca 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, I tydzień od 26/03/2018 do 30/03/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
26.03.2018
Poniedziałek
Płatki owsiane górskie z mlekiem migdałowym i jagodami goj , chałka drożdżowa, chleb żytni, powidła z truskawek, twaróg z jogurtem naturalnym ,  herbata miętowa
Zupa zacierkowa z natką pietruszki , spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem i świeżą bazylią (makaron kukurydziany ) , kompot z jabłek b/c

Parówki z szynki, sos pomidorowy, pieczywo mieszane, masło, herbata rumiankowa
27.03.2018
Wtorek
bułka grahamka, masło;  wędlina pieczona (własna),twarożek  z ogórkiem kiszonym; szczypiorek , papryka czerwona;  herbata  miętowa
zupa z czerwoną soczewicą i czerwoną papryką , kopytka ze szpinakiem i marchewką ( mąka ziemniaczana), surówka z  pora ,  jabłka i kukurydzą ( b/c) , kompot z gruszek b/c
pieczywo mieszane; masło; szynka gotowana, ser żółty ; papryka czerwona , herbata miętowa
28.03.2018
Środa
 pieczywo mieszane , masło; filet z indyka gotowany ( na kanapki ) ,ogórek kiszony ,  własna pasta warzywna z prażonym słonecznikiem i masłem klarowanym ,seler naciowy do pasty
Zupa pomidorowa z ryżem brązowym  , paluszki rybne , ziemniaki , marchewka z groszkiem   , kompot z jabłek b/c
pieczywo żytnie na zakwasie/ masło; ser kozi , jajko gotowane na twardo ,  papryka czerwona                             herbata rumiankowa

29.03.2018
Czwartek
pieczywo mieszane , masło ser gouda , wędlina pieczona własna , ogórek kiszony , pomidor suszony, herbata rumiankowa         
zupa kalafiorowa z koperkiem  , klopsiki drobiowe w sosie koperkowym  , ziemniaki, buraczki gotowane
kompot gruszkowy b/c

pieczywo mieszane masło; humus z gotowanej  ciecierzycy z pastą sezamową i buraczkami , marchew do pasty , schab pieczony,                    papryka żółta                    herbata miętowa

30.03.2018
Piątek
pieczywo mieszane, masło , twaróg kozi ze szczypiorem , indyk( gotowany do kanapek )  pasta z suszonych pomidorów; ogórek kiszony herbata miętowa

Zupa rybna  , pyzy ziemniaczane z cebulką , surówka z marchewki , kukurydzy i pora b/c   ,  kompot z jabłek b/c
pieczywo mieszane/masło , własny pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki , ogórek kiszony; herbata z lipy

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz