PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 15 maja 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada, I tydzień od 14/05/2018 do 18/05/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
14.05.2018
Poniedziałek
 Płatki owiane z   mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo mieszane ,masło
 Szynka gotowana , pasta z łososia, rzodkiewka   ,  herbata miętowa   

Zupa kalafiorowa z koperkiem , pierogi z mięsem i cebulką , surówka z pora , jabłka i marchewki , kompot z gruszek b/c
 Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła ze śliwek , herbata rumiankowa , b/c

15.05.2018
Wtorek
Pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, szynka pieczona własna , ser kozi , ogórek kiszony, kiełki z rzodkiewki , herbata miętowa z cytryną

Zupa krupnik z kaszą jaglaną , potrawka z kurczaka z marchewką kukurydzą i groszkiem zielonym ,makaron bezglutenowy (zwierzaczki i literki ) kompot z malin mrożonych (ze swojego ogrodu bez cukru )
pieczywo mieszane, masło, schab pieczony w ziołach, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek kiszony ,  sałata  ,   herbata z suszonej mięty b/c
16.05.2018
Środa
 chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło, jogurt z ziarnami zbóż, powidła z truskawek (z własnej spiżarni), herbata owocowa

 Rosół z indyka z makaronem / płatki jaglane i natką pietruszki , placki ziemniaczane , surówka z ogórka kiszonego z papryką i cebulą , kompot  z jabłek b/c
pieczywo mieszane , masło ,własna  szynka pieczona, pasta z oliwek zielonych , rzodkiewka , kiełki brokuły ,
herbata rumiankowa b/c       

17.05.2018
Czwartek
 chleb żytni , masło, pasztet własny z soczewicy czerwonej z marchewką  , ogórek kiszony, herbata miętowa

Zupa barszcz czerwony  , pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur  , marchewka z brokułem ,  kompot z jabłek  b/c
Pieczywo mieszane, własny gryczany , masło, pasta twarogowa z bazylią, polędwiczka z indyka gotowana do kanapek , kiełki brokuły, sałata ,  ogórek ,  małosolny , herbata zielona b/c

18.05.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser żółty, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, rukola
kawa zbożowa

 zupa koperkowa z mini klopsikami z mięsa drobiowego , racuchy drożdżowe z jabłkiem   ,   kompot z gruszek b/c
pieczywo mieszane , masło, ser kozi, humus z ciecierzycy , marchewki do chrupania , ogórek kiszony , rukola  ,  kiełki rzodkiewki , herbata melisowa b/c

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz