Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
14.05.2018
Poniedziałek
|
Płatki owiane z mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo
mieszane ,masło
Szynka gotowana , pasta z łososia,
rzodkiewka , herbata miętowa
|
Zupa kalafiorowa z koperkiem , pierogi
z mięsem i cebulką , surówka z pora , jabłka i marchewki , kompot z gruszek
b/c
|
Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła ze śliwek ,
herbata rumiankowa , b/c
|
15.05.2018
Wtorek
|
Pieczywo
mieszane, chleb własny gryczany masło,
szynka pieczona własna , ser kozi , ogórek kiszony, kiełki z rzodkiewki , herbata
miętowa z cytryną
|
Zupa krupnik z kaszą jaglaną , potrawka
z kurczaka z marchewką kukurydzą i groszkiem zielonym ,makaron bezglutenowy
(zwierzaczki i literki ) kompot z malin mrożonych (ze swojego ogrodu bez
cukru )
|
pieczywo
mieszane, masło, schab pieczony w ziołach, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek
kiszony , sałata , herbata z suszonej mięty b/c
|
16.05.2018
Środa
|
chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło,
jogurt z ziarnami zbóż, powidła z truskawek (z własnej spiżarni), herbata
owocowa
|
Rosół z indyka z makaronem / płatki jaglane
i natką pietruszki , placki ziemniaczane , surówka z ogórka kiszonego z
papryką i cebulą , kompot z jabłek b/c
|
pieczywo
mieszane , masło ,własna szynka
pieczona, pasta z oliwek zielonych , rzodkiewka , kiełki brokuły ,
herbata
rumiankowa b/c
|
17.05.2018
Czwartek
|
chleb żytni , masło, pasztet własny z
soczewicy czerwonej z marchewką ,
ogórek kiszony, herbata miętowa
|
Zupa barszcz czerwony , pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur , marchewka z brokułem , kompot z jabłek b/c
|
Pieczywo
mieszane, własny gryczany , masło, pasta twarogowa z bazylią, polędwiczka z
indyka gotowana do kanapek , kiełki brokuły, sałata , ogórek ,
małosolny , herbata zielona b/c
|
18.05.2018
Piątek
|
pieczywo
mieszane ,masło
szynka
gotowana , ser żółty, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, rukola
kawa
zbożowa
|
zupa koperkowa z mini klopsikami z mięsa
drobiowego , racuchy drożdżowe z jabłkiem , kompot z gruszek b/c
|
pieczywo
mieszane , masło, ser kozi, humus z ciecierzycy , marchewki do chrupania ,
ogórek kiszony , rukola , kiełki rzodkiewki , herbata melisowa b/c
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz