PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 4 czerwca 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 04/06/2018 do 08/06/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
04.06.2018
Poniedziałek
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, ser kozi , rzodkiewka , szynka pieczona własna  , sałata  ,  herbata  miętowa  
zupa jarzynowa zabielana  , sznycel z indyka , ryż brązowy z warzywami , surówka z marchewki i jabłka
  kompot z gruszek
jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane, masło, herbata miętowa
05.06.2018
Wtorek
Płatki owsiane z mlekiem migdałowym i jagodami goi ,chałki maślane , chleb własny gryczany ,  masło, konfitura jagodowa , twarożek , herbata owocowa
zupa kapuśniak z młodej kapusty   z pomidorami i natką pietruszki , spaghetti  carbonara , z boczkiem
 kompot z jabłek
pieczywo mieszane masło, jajko gotowane , szynka pieczona własna ,   kiełki rzodkiewki , ogórek kiszony , sałata , herbata miętowa
06.06.2018
Środa
 pieczywo mieszane , masło pasta warzywna z prażonym słonecznikiem na maśle klarowanym  , marchew do pasty , filet z  indyka gotowany na kanapki  rukola , herbata miętowa , jabłko
 zupa pomidorowa z makaronem kukurydzianym , pulpet drobiowy z sosem ogórkowo-koperkowym , kasza jaglana , marchewka gotowana
kompot  jabłkowy    
pieczywo mieszane ,masło, sałata,  twarożek z warzywami :  bazylia , schab  pieczony własny  z ziołami , kiełki brokuły ,  ogórek kiszony, rzodkiewka ,  herbata miętowa
07.06.2018
Czwartek
pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, pasta twarogowa z koperkiem ,  wędlina własna pieczona , ogórek kiszony , rzodkiewka , herbata ziołowa
zupa grochowa z kminkiem , placki z cukinii i ziemniaków , surówka z buraczków gotowanych z jabłkiem ,   kompot z jabłek

Pieczywo mieszane , masło, pasta jajeczna ze szczypiorem, ser gouda ,  rzodkiewka, sałata, herbata rumiankowa

08.06.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło, jajko gotowane , ser owczy ogórek małosolny ,sałata , rukola ,   herbata zielona   
 zupa barszcz ukraiński  , gulasz warzywny z kabaczkiem , cukinią , dynią , marchewką z pomidorami i ziołami , ryż brązowy ,  kompot z jabłek
pieczywo mieszane, masło, własny pasztet z soczewicy ,   ogórek kiszony, twarożek z bazylią  , rzodkiewka  , herbata rumiankowa

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz