Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
|
02.07.2018
Poniedziałek
|
Płatki owsiane z
mlekiem migdałowym i jagodami goi, Chałki drożdżowe /chleb żytni, domowe
powidła z jagód , herbata miętowa, tegoroczne jagódki
|
zupa z grochem,
kminkiem i majerankiem, makaron spaghetti ze szpinakiem i fetą,
kompot z jabłek
|
pieczywo mieszane;
masło, ser kozi, pomidor, jajko na twardo, sałata, rzodkiewka, herbata
rumiankowa
|
03.07.2018
Wtorek
|
Pieczywo mieszane /masło , jajecznica ze
szczypiorkiem , sałata, rzodkiewka, pomidor, herbata miętowa
|
zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką
pietruszki, zapiekany bób z pieczarkami, makaron świderki bezglutenowy,
kompot z malin
|
Placki jaglane z jabłkiem, herbata owocowa,
maliny
|
04.07.2018
Środa
|
mleko sojowe; pieczywo mieszane ,
masło, twarożek z pomidorem i bazylią, sałata, własna pasta jajeczna, ogórek
małosolny, herbata miętowa
|
Zupa z fasolką szparagową i koprem, potrawka
jarzynowa, kasza gryczana niepalona, rukola z rzodkiewką i oliwą z oliwek,
kompot z jabłek
|
pieczywo mieszane; masło; własna pasta z
warzyw i prażonego słonecznika, marchew do pasty i seler naciowy ,sałata,
pomidor, ogórek małosolny, herbata rumiankowa
|
05.07.2018
Czwartek
|
Bezglutenowe kulki jaglane z mlekiem kokosowym,
pieczywo mieszane/masło, własna pasta z zielonych oliwek, rukola, ser owczy,
ogórek małosolny, rzodkiewka, herbata
zielona
|
zupa pomidorowa z kaszą ryżem i natką
pietruszki, gulasz z soczewicy zielonej z kukurydzą, ziemniaki młode z
koperkiem i gotowany brokuł
kompot z truskawek (z własnej spiżarni)
|
Makaron rurki bezglutenowy z sosem z suszonych
pomidorów i bazylii, herbata miętowa
|
06.07.2018
Piątek
|
Kawa zbożowa z mlekiem bez laktozy, pieczywo
żytnie i własny chleb gryczany, powidła domowe z truskawek, borówka
amerykańska, herbata owocowa
|
Zupa z fasolką czerwoną i białą z kminkiem i
majerankiem , zapiekany brązowy ryż z warzywami ( w tym z kapustą włoską) z sosem pomidorowym,
kompot z jabłek
|
Placki ziemniaczano-cukiniowe z sosem
jogurtowym naturalnym, surówka z pora i marchewki, herbata miętowa
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz