Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
20.08.2018
Poniedziałek
|
Płatki owiane z mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo
mieszane ,masło ,własna pasta jajeczna ze szczypiorem , ser kozi , pomidor ,
sałata , rzodkiewka
herbata miętowa
|
Zupa krem z cukinii z grzankami , makaron
z białym serem i brzoskwinią lub z prażonym jabłkiem , kompot z gruszek b/c
|
Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła ze śliwek ,
herbata rumiankowa , b/c , gruszka
|
21.08.2018
Wtorek
|
Pieczywo
mieszane, chleb własny gryczany masło,
twarożek z warzywami, ser gouda , sałata , ogórek zielony , pomidor , herbata ze świeżej mięty b/c
|
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i
ananasem , placki z jabłkiem , sałatka owocowa , kompot z jabłek b/c
|
pieczywo
mieszane, masło, jajko gotowane na twardo z własnym majonezem ,sałata ,
ogórek kiszony , rzodkiewka , szczypiorek herbata ze świeżej mięty b/c , jabłko
|
22.08.2018
Środa
|
chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło,
jogurt z ziarnami zbóż, powidła z truskawek (z własnej spiżarni), herbata
malinowa
|
zupa z pora z kukurydzą i natką pietruszki ,
kopytka z sosem koperkowym , surówka z marchewki i jabłka , kompot ze śliwek b/c
|
pieczywo
mieszane , masło , humus z ciecierzycy , serek topiony , rukola , marchew ,
rzodkiewka , herbata ze świeżej mięty b/c , śliwki
|
23.08.2018
Czwartek
|
chleb żytni , masło, pasztet własny z
soczewicy czerwonej z marchewką ,
ogórek kiszony, herbata miętowa b/c
|
Zupa z czerwonej soczewicy z koperkiem
, gulasz warzywny w sosie ze świeżych pomidorów z kaszą bulgur , kompot z
jabłek b/c
|
Pieczywo
mieszane , masło , jajecznica ze szczypiorem , sałata , pomidor , rzodkiewka , herbata ze świeżej mięty b/c ,
winogrono białe
|
24.08.2018
Piątek
|
pieczywo
mieszane ,masło , pasta z awokado z pomidorem i czosnkiem , seler naciowy ,
marchewka , ser owczy , sałata , pomidor , ogórek kiszony , herbata miętowa
b/c
|
Zupa jarzynowa krem z groszkiem ptysiowym ,
makaron spaghetti z sosem szpinakowo-bazyliowym z serem feta i czosnkiem ,
kompot z gruszek b/c
|
pieczywo
mieszane , masło, ser kozi , jajko na twardo , sałata , pomidor , ogórek
kiszony , szczypior , herbata ze świeżej mięty b/c , nektarynka
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz