PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 20 sierpnia 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada, I tydzień od 20/08/2018 do 24/08/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
20.08.2018
Poniedziałek
 Płatki owiane z   mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo mieszane ,masło ,własna pasta jajeczna ze szczypiorem , ser kozi , pomidor , sałata , rzodkiewka 
 herbata miętowa   

Zupa krem z cukinii z grzankami , makaron z białym serem i brzoskwinią lub z prażonym jabłkiem , kompot z gruszek b/c
 Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła ze śliwek , herbata rumiankowa , b/c , gruszka

21.08.2018
Wtorek
Pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, twarożek z warzywami, ser gouda , sałata , ogórek zielony , pomidor ,  herbata ze świeżej mięty b/c

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem , placki z jabłkiem , sałatka owocowa , kompot z jabłek b/c
pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane na twardo z własnym majonezem ,sałata , ogórek kiszony , rzodkiewka , szczypiorek    herbata ze świeżej mięty b/c , jabłko
22.08.2018
Środa
 chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło, jogurt z ziarnami zbóż, powidła z truskawek (z własnej spiżarni), herbata malinowa

 zupa z pora z kukurydzą i natką pietruszki , kopytka z sosem koperkowym , surówka z  marchewki i jabłka , kompot ze śliwek b/c
pieczywo mieszane , masło , humus z ciecierzycy , serek topiony , rukola , marchew , rzodkiewka , herbata ze świeżej mięty b/c , śliwki        

23.08.2018
Czwartek
 chleb żytni , masło, pasztet własny z soczewicy czerwonej z marchewką  , ogórek kiszony, herbata miętowa b/c

Zupa z czerwonej soczewicy z koperkiem , gulasz warzywny w sosie ze świeżych pomidorów z kaszą bulgur , kompot z jabłek b/c
Pieczywo mieszane , masło , jajecznica ze szczypiorem , sałata , pomidor ,  rzodkiewka , herbata ze świeżej mięty b/c , winogrono białe

24.08.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło , pasta z awokado z pomidorem i czosnkiem , seler naciowy , marchewka , ser owczy , sałata , pomidor , ogórek kiszony , herbata miętowa b/c

 Zupa jarzynowa krem z groszkiem ptysiowym , makaron spaghetti z sosem szpinakowo-bazyliowym z serem feta i czosnkiem , kompot z gruszek b/c
pieczywo mieszane , masło, ser kozi , jajko na twardo , sałata , pomidor , ogórek kiszony , szczypior , herbata ze świeżej mięty b/c , nektarynka

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz