PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 17 września 2018

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada, I tydzień od 17/09/2018 do 21/09/2018

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
17.09.2018
Poniedziałek
 Płatki owiane z   mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo mieszane ,masło
 Szynka gotowana , pasta z łososia, papryka czerwona, ogórek zielony , sałata  herbata miętowa   

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (lub jaglaną) , pierogi z mięsem i cebulką , surówka z pora , jabłka i marchewki , kompot z gruszek b/c
 Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła ze śliwek , herbata rumiankowa , b/c

18.09.2018
Wtorek
Pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, szynka pieczona własna , ser kozi , ogórek kiszony, pomidor , herbata miętowa z cytryną

Zupa rosół z koguta z makaronem , potrawka z kurczaka z marchewką kukurydzą i groszkiem zielonym ,ryż brązowy ,  kompot z jabłek b/c
pieczywo mieszane, masło, schab pieczony w ziołach, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek kiszony ,  sałata  , papryka czerwona, herbata z suszonej mięty b/c
19.09.2018
Środa
 chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło, jogurt z ziarnami zbóż, powidła z truskawek (z własnej spiżarni), herbata owocowa

 Zupa grochowa z majerankiem i kminkiem , placki ziemniaczane , surówka z ogórka kiszonego z papryką i cebulą , kompot  ze śliwek  b/c
pieczywo mieszane , masło ,własna  szynka pieczona, pasta z oliwek zielonych , ogórek kiszony, pomidor , sałata
herbata rumiankowa b/c       

20.09.2018
Czwartek
 chleb żytni , masło, szynka gotowana, ser żółty , sałata, ogórek kiszony, herbata miętowa

Zupa barszcz czerwony , pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur  , marchewka z brokułem ,  kompot z jabłek  b/c
Pieczywo mieszane, własny gryczany , masło, pasta twarogowa z bazylią, polędwiczka z indyka gotowana do kanapek ,  sałata ,  ogórek kiszony , papryka czerwona, herbata zielona b/c

21.09.2018
Piątek
pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser żółty, ogórek kiszony, pomidor, rukola
kawa zbożowa

 zupa koperkowa z mini klopsikami z mięsa drobiowego , racuchy drożdżowe z jabłkiem   ,   kompot z gruszek b/c
pieczywo mieszane , masło, ser kozi, humus z ciecierzycy , marchewki do chrupania , ogórek kiszony , rukola  ,  ogórek zielony, herbata melisowa b/c

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz