Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
|
08.10.2018
Poniedziałek
|
Płatki
owsiane z mlekiem migdałowym i chałki maślane , chleb własny gryczany, masło,
powidła śliwkowe , twarożek z jogurtem
naturalnym , herbata owocowa
|
zupa
krupnik z kaszą jaglaną, spaghetti z sosem mięsno-ziołowym z tartym
serem i bazylią,
kompot
z jabłek b/c
|
pieczywo
mieszane masło, jajko gotowane ,polędwica z indyka gotowana, papryka czerwona ,ogórek
kiszony, rukola , herbata ze świeżej mięty
|
09.10.2018
Wtorek
|
kawa
zbożowa, pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, papryka żółta ,pasta z
zielonego groszku , marchew do pasty , sałata, herbata
ze świeżej mięty
|
zupa krem
z selera ,
kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z
groszkiem, kompot z gruszek b/c
|
pieczywo
mieszane ,masło, twarożek z bazylią i pomidorem suszonym, ser owczy, ogórek
kiszony, sałata, herbata ze świeżej mięty
|
10.10.2018
Środa
|
pieczywo
mieszane i gryczane własne, masło, pieczone mięso , seler naciowy, humus z
ciecierzycy z natką pietruszki z dodatkiem niełuskanego sezamu, marchew do
pasty, rukola, herbata ze świeżej mięty
|
Zupa koperkowa,
Racuchy drożdżowe, sałatka owocowa,
kompot z jabłek b/c
|
Jajecznica,
szczypiorek, papryka czerwona, sałata, pieczywo mieszane własne
gryczane, masło, herbata ze świeżej mięty
|
11.10.2018
Czwartek
|
pieczywo
mieszane, chleb własny gryczany masło, pasta twarogowa z
koperkiem, własny pasztet z drobiu, ogórek małosolny, czerwona papryka , sałata, herbata ze świeżej mięty
|
zupa
jarzynowa z natką pietruszki , pulpety z indyka w sosie z kiszonego ogórka, kasza bulgur , buraczki gotowane, kompot śliwkowy b/c
|
Pieczywo
mieszane , masło, humus z ciecierzycy i pieczonego buraka z dodatkiem pasty
sezamowej, kiełbasa żywiecka, papryka zółta, sałata, ogórek kiszony, marchew do humusu, herbata rumiankowa
|
12.10.2018
Piątek
|
pieczywo mieszane
,masło, polędwica drobiowa, jajko gotowane , ogórek kiszony, papryka czerwona,
sałata, marchew, herbata zielona
|
Zupa
krem z dyni, makaron świderki z serem i suszoną brzoskwinią lub z musem z
truskawek, kompot z jabłek
|
Pieczywo
mieszane masło , ser gouda , papryka żółta , pasta z twarożku i zielonego
pesto, sałata , ogórek kiszony, herbata ze świeżej mięty.
|
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz