JADŁOSPIS
od
19/11/2018 do 23/11/2018
DATA
|
ŚNIADANIE
(godz.
9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
19.11.2018
Poniedziałek
|
Płatki
owsiane z mlekiem migdałowym i bananem, pieczywo mieszane, masło,
ser kozi, szynka gotowana, sałata lodowa, papryka mix, herbata
miętowa |
zupa
zalewajka z jajkiem, spaghetti mięsno-ziołowe z bazylią i
tartym serem
Kompot
z gruszek
|
Koktajl
owocowy na kefirze, bułka maślana, banan
|
20.11.2018
Wtorek
|
kawa
zbożowa, jajecznica ze szczypiorkiem, chleb razowy, herbata
rumiankowa
|
Zupa kapuśniak
z pomidorami, gulasz z zielonej soczewicy i kukurydzy, ryż
brązowy, surówka z białej rzepy |
kisiel
truskawkowy, chrupki kukurydziane, jabłko
|
21.11.2018
Środa
|
kakao,
chałka drożdżowa, dżem z czarnej porzeczki, serek z wanilią,
herbata
owocowa
|
Zupa
ogórkowa z ryżem, kopytka marchewkowo-szpinakowe, marchew z
groszkiem, kompot ze śliwek
|
sałatka
z ananasem, kukurydzą, wędzonym kurczakiem, chleb razowy, masło,
herbata
rumiankowa
|
22.11.2018
Czwartek
|
Płatki
jaglane z mlekiem kokosowym i jagodami goji, pieczywo
mieszane/masło, pasta z łososia, schab pieczony, sałata, ogórek
kiszony
|
Zupa
pomidorowa z makaronem, indyk gotowany w rosole, ziemniaki,
warzywa z wody, kompot z jabłek
|
Budyń
śmietankowy, wafle kukurydziane, pomarańcza |
23.11.2018
Piątek
|
pieczywo
mieszane/masło, pasta z ciecierzycy, marchew, seler, ser gouda,
papryka mix, herbata miętowa
|
zupa
rybna, pyzy ziemniaczane z cebulką, surówka z ogórka kiszonego
i papryki,
kompot z
jabłek i śliwek |
ryż
z jabłkiem pieczonym,
herbata
malinowa |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz