JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , I tydzień
od 10/12/2018 do 14/12/2018
Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
10.12.2018
Poniedziałek
|
Płatki owiane z mlekiem migdałowym i bananem , pieczywo
mieszane ,masło
Szynka gotowana , pasta z łososia, papryka
czerwona , herbata miętowa
|
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami i
czerwoną fasolą
Pyzy ziemniaczane z cebulką , surówka
z pora i kukurydzy, kompot z jabłek
|
Chałki maślane , twarożek z jogurtem naturalnym , powidła z truskawek
, herbata rumiankowa , b/c , jabłko
|
11.12.2018
Wtorek
|
Pieczywo
mieszane, chleb własny gryczany masło,
szynka pieczona własna , ser kozi , ogórek kiszony , papryka żółta, rukola herbata miętowa z cytryną
|
Zupa ogórkowa z natką pietruszki
Filet z kurczaka w cieście
kukurydzianym, ryż jaśminowy , warzywa z wody (marchew , brokuł , kalafior )
|
Sałatka
z ananasem , kukurydzą , szynką gotowana i własnym majonezem , herbata z
mięty, banan
|
12.12.2018
Środa
|
chleb żytni ,chleb własny gryczany , masło,
jogurt z ziarnami zbóż, powidła z czarnej porzeczki (z własnej spiżarni),
herbata owocowa
|
Zupa krem z ciecierzycy z kminkiem
Makaron po włosku z mięsem, surówka z
ogórka kiszonego i papryki, kompot z gruszek
|
Sok
wyciskany z marchewki i pomarańczy , chrupki kukurydziane , gruszka
|
13.12.2018
Czwartek
|
chleb żytni , masło, szynka gotowana, ser
żółty , ogórek kiszony, herbata miętowa
|
Zupa grochowa , placki
ziemniaczane , gulasz warzywny (leczo)
Kompot ze śliwek
|
Ryz
na mleku z sokiem malinowym , bułka biała /masło / dżem z jagód , jabłko
|
14.12.2018
Piątek
|
pieczywo
mieszane ,masło
szynka
gotowana , ser żółty, ogórek kiszony, papryka czerwona, rukola
kawa
zbożowa
|
Zupa zalewajka z jajkiem
Pulpety rybne w sosie chrzanowym ,
ziemniaki , marchew gotowana
Kompot z jabłek
|
Koktajl
z malinami i kefirem , bułka maślana lub wafle jaglane . herbata miętowa ,
pomarańcza
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz