JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień
od 17/12/2018 do 21/12/2018
Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
|
17.12.2018
Poniedziałek
|
chałki maślane , chleb własny gryczany, masło,
powidła śliwkowe , twarożek z jogurtem
naturalnym , herbata owocowa
|
zupa
krupnik z kaszą jaglaną, spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem
kompot
z jabłek b/c
|
Kisiel
truskawkowy ( domowy ) chrupki kukurydziane
, gruszka ,
|
18.12.2018
Wtorek
|
kawa
zbożowa, pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, papryka żółta ,pasta z
zielonego groszku , marchew do pasty , rukola , kiełki
rzodkiewki , herbata ze świeżej mięty
|
zupa
pieczarkowa z makaronem,
kotlet mielony drobiowy , kasza bulgur , buraczki gotowane , kompot z gruszek b/c
|
koktajl
jagodowo-malinowy , wafle jaglane i ryżowe
|
19.12.2018
Środa
|
pieczywo
mieszane i gryczane własne, masło, pieczone mięso , seler naciowy, humus z
ciecierzycy z natką pietruszki z dodatkiem niełuskanego sezamu, marchew do
pasty , kiełki brokuły , ogórek kiszony, herbata ze świeżej mięty
|
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki , paluszki rybne , ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej jabłka ,
marchewki i natki pietruszki
kompot z jabłek b/c
|
Ciasto
drożdżowe , kakao , jabłko
|
20.12.2018
Czwartek
|
pieczywo
mieszane, chleb własny gryczany masło, pasta twarogowa z
koperkiem, pasztet ,,babuni,, ogórek małosolny, czerwona papryka , herbata
ze świeżej mięty
|
zupa
jarzynowa , gulasz drobiowy , kasza
pęczak , marchewka z groszkiem , kompot z wiśni mrożonych z własnej
spiżarni b/c
|
Sałatka
jarzynowa , bułka z ziarnem , herbata miętowa
|
21.12.2018
Piątek
|
pieczywo mieszane
,masło, polędwica drobiowa, jajko gotowane , ogórek kiszony, papryka czerwona,
,marchew, herbata zielona
|
Zupa
kalafiorowa z koperkiem , racuchy drożdżowe z jabłkiem , kompot z jabłek
|
Koktajl owocowy
( kefir , truskawki - banan ) bułka maślana
, jabłko
|
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz