PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 25 lutego 2019

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 25/02/2019 do 01/03/2019


JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień
 od 25/02/2019 do 01/03/2019
Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
25.02.2019
Poniedziałek
 chałki maślane , chleb własny gryczany,  masło, powidła śliwkowe ,  twarożek z jogurtem naturalnym , herbata owocowa
zupa rosół z makaronem i natką pietruszki , filet drobiowy w sosie serowym , ryż jaśminowy , marchewka gotowana , kompot  z truskawek ( mrożonych ) b/c
Kisiel truskawkowy ( domowy ) chrupki kukurydziane  , gruszka ,
26.02.2019
Wtorek
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, papryka żółta ,pasta z zielonego groszku   , marchew do pasty , rukola , kiełki rzodkiewki ,  herbata ze świeżej mięty
zupa krem z selera z grzankami , makaron  penne w sosie szpinakowym z pomidorem suszonym i koktajlowym oraz tartym serem , kompot z gruszek b/c
koktajl jagodowo-malinowy , wafle jaglane
27.02.2019
Środa
 pieczywo mieszane  i gryczane własne, masło,  pieczone mięso , seler naciowy, humus z ciecierzycy z natką pietruszki z dodatkiem niełuskanego sezamu, marchew do pasty , kiełki brokuły , ogórek kiszony,    herbata ze świeżej mięty
 Zupa ziemniaczana  , paluszki rybne , ryż brązowy , surówka z kapusty kiszonej jabłka , marchewki i  natki pietruszki
 kompot z jabłek b/c
Ciasto drożdżowe , kakao , melon
28.02.2019
Czwartek
pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, pasta twarogowa z koperkiem, pasztet  ,,babuni,,  ogórek małosolny, czerwona papryka , herbata ze świeżej mięty
zupa dyniowa  krem z groszkiem ptysiowym ,  bitki schabowe w sosie ciemnym  , kasza jęczmienna ( pęczak )   , marchew z groszkiem , kompot z jabłek b/c
Kasza manna z sokiem malinowym  , pomarańcza ,  herbata rumiankowa
01.03.2019
Piątek
pieczywo mieszane ,masło, polędwica drobiowa, jajko gotowane , ogórek kiszony, papryka czerwona, ,marchew,  herbata zielona   
Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki , szare kluski ( ziemniaczane kładzione )z cebulką i boczkiem , surówka z czerwonej kapusty , kompot z gruszek b/c
Koktajl owocowy ( kefir , truskawki - banan ) bułka maślana  , jabłko

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz