Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
|
08.07.2019
Poniedziałek
|
Płatki owsiane z
mlekiem migdałowym i jagodami goi, Chałki drożdżowe /chleb żytni, domowe
powidła z jagód , herbata miętowa, tegoroczne jagody
|
zupa grochowa z
kminkiem i majerankiem, makaron spaghetti ze szpinakiem i fetą,
kompot z jabłek
|
pieczywo mieszane;
masło, ser kozi, pomidor, jajko na twardo, sałata, rzodkiewka, herbata
rumiankowa
|
09.07.2019
Wtorek
|
Pieczywo mieszane /masło , jajecznica ze
szczypiorkiem , sałata, rzodkiewka, pomidor, herbata miętowa
|
zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką
pietruszki, zapiekany bób z pieczarkami, makaron świderki bezglutenowy,
kompot z malin
|
Chałki drożdżowe , serek waniliowy , powidła
jagodowe
|
10.07.2019
Środa
|
mleko sojowe; pieczywo mieszane ,
masło, twarożek z pomidorem i bazylią, sałata, własna pasta jajeczna, ogórek
małosolny, herbata miętowa
|
Zupa z fasolką szparagową i koprem, potrawka
jarzynowa, kasza gryczana niepalona, sałata z rzodkiewką i oliwą z oliwek,
kompot z jabłek
|
Kisiel z owocami , herbata malinowa
|
11.07.2019
Czwartek
|
Bezglutenowe kulki jaglane na mleku kokosowym,
pieczywo mieszane/masło, własna pasta z zielonych oliwek, rukola, ser owczy,
ogórek małosolny, rzodkiewka, herbata
zielona
|
zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki,
gulasz z soczewicy zielonej z kukurydzą, ziemniaki młode z koperkiem i
gotowany brokuł
kompot z truskawek (z własnej spiżarni)
|
Chrupki kukurydziane , kakao , arbuz
|
12.07.2019
Piątek
|
Kawa zbożowa z mlekiem bez laktozy, pieczywo
żytnie i własny chleb gryczany, powidła domowe z truskawek, borówka
amerykańska, herbata owocowa
|
Zupa z fasolką czerwoną i białą z kminkiem i
majerankiem , zapiekany brązowy ryż z warzywami z sosem pomidorowym,
kompot z jabłek
|
Pieczywo mieszane , masło , ser owczy , pasta
ze szpinaku i jajka , ogórek zielony , sałata , pomidor , herbata miętowa
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz