Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
|
15.07.2019
Poniedziałek
|
chałki maślane , chleb własny gryczany, masło,
powidła śliwkowe , twarożek z jogurtem
naturalnym , herbata owocowa
|
zupa jarzynowa
, filet z kurczaka z suszonymi pomidorami , i świeżym rozmarynem , bazylią w
sosie śmietanowym , makaron spaghetti , kompot z gruszek
|
Ananas w
cieście naleśnikowym , kompot z malin
|
16.07.2019
Wtorek
|
kawa
zbożowa, pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, papryka żółta ,pasta z
zielonego groszku , marchew do pasty , rukola , kiełki
rzodkiewki , herbata ze świeżej mięty
|
zupa krem
ze świeżego szpinaku , fasolka po bretońsku z kiełbasą i bułką pszenną , kompot z jabłek
|
wafle jaglane , arbuz , herbata malinowa
|
17.07.2019
Środa
|
pieczywo
mieszane i gryczane własne, masło, pieczone mięso , seler naciowy, humus z
ciecierzycy z natką pietruszki z dodatkiem niełuskanego sezamu, marchew do
pasty , kiełki brokuły , ogórek kiszony, herbata ze świeżej mięty
|
Zupa kapuśniak z
młodej kiszonej kapusty z pomidorami i natką pietruszki , racuchy drożdżowe z
jabłkiem , kompot z malin
|
Pieczywo
mieszane , masło jajecznica ze
szczypiorem , sałata , pomidor ,
herbata miętowa
|
18.07.2019
Czwartek
|
pieczywo
mieszane, chleb własny gryczany masło, pasta twarogowa z
koperkiem, pasztet ,,babuni,, ogórek małosolny, czerwona papryka , herbata
ze świeżej mięty
|
zupa rosół
z płatkami jaglanymi i natką
pietruszki , pulpety drobiowe w sosie pomidorowym , kasza bulgur , fasolka
szparagowa , kompot z jabłek b/c
|
Chrupki
kukurydziane , melon , kisiel do picia
|
19.07.2019
Piątek
|
pieczywo mieszane
,masło, polędwica drobiowa, jajko gotowane , ogórek kiszony, papryka czerwona,
,marchew, herbata zielona
|
Zupa koperkowa
z zacierkami , makaron świderki z owocami (maliny , jagody , borówki ,
czerwone porzeczki ) ,
|
Koktajl owocowy
( kefir , jagody ) bułka maślana
|
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz