PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 4 listopada 2019

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 04/11/2019 do 08/11/2019

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
04.11.2019
Poniedziałek
Pieczywo mieszane /masło , twarożek z rzodkiewką , sałata , szynka gotowana , ogórek małosolny , herbata ze świeżej mięty
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną  , kotlet schabowy , ziemniaki , buraczki gotowane , kompot z jabłka
Jabłko pieczone z cynamonem i ryżem  , sok owocowy
05.11.2019
wtorek
 chałki maślane , chleb własny gryczany,  masło, powidła śliwkowe ,  twarożek z jogurtem naturalnym , herbata owocowa , jabłko
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami i białą fasolą , makaron świderki z serem lub musem z malin , kompot z wiśni mrożonych b/c
Sałatka ryżowa z jajkiem , ogórkiem  małosolnym , papryką czerwona i kukurydzą , bułka pszenna / masło , herbata miętowa
06.11.2019
środa
kawa zbożowa, pieczywo mieszane, masło, szynka pieczona , pasta z zielonego groszku   , marchew do pasty , rukola , papryka czerwona , herbata ze świeżej mięty
zupa fasolowa z majerankiem i kminkiem , leczo warzywne z ryżem jaśminowym , surówka z białej rzepy, kompot z jabłek

Kisiel (własny) z malin , gruszka
07.11.2019
czwartek
 pieczywo mieszane  i gryczane własne, masło,  pieczone mięso , seler naciowy, humus z ciecierzycy , ogórek kiszony , herbata z mięty
 Zupa zacierkowa z natką pietruszki, gołąbki inaczej w sosie pomidorowym , ryż brązowy , marchewka z groszkiem zielonym , kompot z jabłek
Ciasto drożdżowe , kakao, śliwki
08.11.2019
piątek
pieczywo mieszane, chleb własny gryczany  masło, pasta twarogowa z koperkiem, pasztet  ,,babuni,,  ogórek małosolny, papryka żółta ,  herbata ze świeżej mięty
Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną i kurczakiem , placki z dyni i cukinii , sos jogurtowo-koperkowy, kompot z jabłek   
Sałatka z kukurydzą  ,   ananasem  i z wędzonym kurczakiem ,   herbata ze świeżej mięty

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz