Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
10.02.2020
Poniedziałek
|
Kakao ( mleko 2% ) , jajecznica z pomidorem
150g , pieczywo mieszane 50 g /masło
5g , herbata miętowa 220g
|
Zupa fasolowa z majerankiem 200g , pierogi
ruskie z cebulką 50 g , surówka z czerwonej kapusty 150g kompot z
jabłek150g
|
Maślanka naturalna 150g , pieczywo mieszane 50 g / masło5g , dżem z czarnej porzeczki 50g , herbata z mięty 200g
|
11.02.2020
Wtorek
|
Kawa
zbożowa 200g , bułka drożdżowa 50 g /
masło5g , twarożek naturalny 100g , powidła z truskawek 10 g ( domowe) , herbata malinowa z cytryną 220g , jabłko 70 g
|
Zupa zalewajka z jajkiem 250 g , sznycel
z kurczaka w panierce 100 g, ryż jaśminowy 80 g , marchewka z groszkiem 150g , kompot z wiśni 150g
|
Sok własny ,
wyciskany z marchewki i jabłka 150g biszkopty 30g , herbata malinowa 220g
|
12.02.2020
Środa
|
pieczywo mieszane 50 g /masło 5 g , własna pasta jajeczna 30 g , sałata 20 g , szynka gotowana 20 g , ogórek kiszony 50 g , pomidor suszony 30 g , herbata zielona220 g
|
Zupa barszcz ukraiński 250 g ,
paluszki rybne 120 g , ziemniaki 100 g , surówka z ogórka kwaszonego i papryki mix 150 g , kompot z gruszek 220 g
|
Mieszanka
warzyw ;marchewka , seler naciowy , ogórek zielony 150 g ,
deep z avokado 60 g ,
chrupki kukurydziane50 g , herbata miętowa 220 g
|
13.02.2020
Czwartek
|
Pieczywo mieszane 50 g / masło 5 g , pasta twarogowa ze szczypiorkiem 30 g , schab pieczony 50 g , ogórek kiszony 30 g , sałata20 g , kiełki
rzodkiewki10 g , herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 220
g , natką pietruszki 10 g , pulpety drobiowe 70 g w sosie koperkowym 50 g , kompot
z jabłek 220 g
|
Sałatka
jarzynowa 150 g , pieczywo razowe 40 g
/masło 5 g , herbata z rumianku 220 g
|
14.02.2020
Piątek
|
Pieczywo
mieszane 40 g / masło 5 g , kabanosy drobiowe 50 g , salami 30 g, ogórek kiszony 30 g , sałata 10 g , ser owczy 15 g , herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa krem z czerwonej soczewicy 250
g , makaron świderki 70 g z białym serem 50 g i brzoskwinią 30 g ,
kompot z jabłek 220 g
|
Jajko
gotowane 30 g z majonezem 15 g , sałata 20 g , ogórek kiszony 25 g , szynka gotowana 20 g , herbata miętowa220
g , pieczywo białe 50 g /masło 5 g
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz