Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II
danie
godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
17.02.2020
poniedziałek
|
Pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g , salami 20 g , ser gouda15 g , sałata 20 g , rukola 10 g , ogórek kiszony 30 g , herbata miętowa 220
g
|
Zupa krem z brokuły 250 g , makaron spaghetti 80 g z
warzywami i kurczakiem 150 g (chińszczyzna
po polsku;) ), kompot z jabłek 220 g
|
Gofry 50 g , powidła z czarnego bzu 10 g , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g
|
18.02.2020
Wtorek
|
Kawa
zbożowa /mleko kokosowe 220 g , bułka
drożdżowa 50 g / masło 10 g , twarożek waniliowy 100 g , powidła truskawkowe 10 g , herbata miętowa z cytryną220 g
|
Zupa pomidorowa 250 g z makaronem 50 g , placki z jabłkiem 150 g , sałatka owocowa 100 g ,
kompot z gruszek 220 g
|
Humus
z ciecierzycy 80 g , marchewka , seler
naciowy 150 g , pieczywo mieszane 50 g
/masło 10 g , kabanosy 30 g , ogórek kiszony 40 g , herbata
miętowa 220 g
|
19.02.2020
Środa
|
Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g ,
pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g ,pasta z łososia 15 g , schab
pieczony 15 g ,pomidor suszony
30 g , papryka żółta 30 g , herbata zielona 220 g
|
Zupa
kapuśniak z pomidorami i majerankiem 250 g , paluszki rybne 100 g , ryż brązowy 70 g , surówka
z czerwonej kapusty z kiszonym ogórkiem i jabłkiem 180 g , kompot z malin 220 g
|
wafle
jaglane 50 g ,
melon 100g , herbata malinowa 220 g
|
20.02.2020
Czwartek
|
Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g , ser owczy 15 g , ogórek kiszony 30 g , polędwica z indyka 20 g , papryka czerwona i żółta 50 g , herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa szpinakowa z jajkiem 250 g , pyzy ziemniaczane z mięsem i cebulką
80 g , surówka z ogórka kiszonego i
papryki 180 g , kompot z jabłek 220 g
|
Kisiel
z owocami 150 g , biszkopty 30 g ,
herbata melisowa 250 g , maślanka do
picia 150 g
|
21.02.2020
Piątek
|
Pieczywo
mieszane 50 g / masło 10 g , szynka gotowana 15 g , twarożek ze szczypiorkiem 25 g ,
ogórek kiszony 30 g , pasta z
zielonego groszku 40 g , marchew młoda
do chrupania , seler naciowy 80 g ,
herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa grochowa z majerankiem 250 g , kluski śląskie 100 g z sosem pieczarkowym 150 g , surówka z czerwonej kapusty i jabłka 200 g
, kompot z truskawek mrożonych 220 g
|
Bułka
pszenna i żytnia 50 g , masło 10 g ,
twarożek naturalny 80 g , herbata
miętowa 220 g jabłko 70 g
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające
gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i
produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz