PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 17 lutego 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , II tydzień od 17 /02/2020 do 21/02/2020

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
17.02.2020
poniedziałek

Pieczywo mieszane 50 g  /masło 10 g  , salami 20 g  , ser gouda15 g  , sałata 20 g  , rukola 10 g  , ogórek kiszony 30 g , herbata miętowa 220 g
Zupa krem z brokuły 250 g  , makaron spaghetti 80 g   z warzywami i kurczakiem  150 g (chińszczyzna po polsku;) ), kompot z jabłek  220 g
Gofry 50 g ,  powidła z czarnego bzu 10 g  , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g
18.02.2020
Wtorek
Kawa zbożowa /mleko kokosowe 220 g  , bułka drożdżowa 50 g  / masło 10 g  , twarożek waniliowy 100 g  , powidła truskawkowe 10 g  , herbata miętowa z cytryną220 g

Zupa pomidorowa 250 g z makaronem  50 g , placki z jabłkiem 150 g  , sałatka owocowa 100 g   , kompot z gruszek 220 g
Humus z ciecierzycy 80 g  , marchewka , seler naciowy 150 g  , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  , kabanosy 30 g  , ogórek kiszony 40 g   , herbata miętowa 220 g
19.02.2020
Środa
 Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g   , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  ,pasta z łososia 15 g  , schab  pieczony 15 g  ,pomidor suszony 30 g  , papryka żółta 30 g    , herbata zielona 220 g

Zupa  kapuśniak z pomidorami i majerankiem  250 g , paluszki rybne 100 g  , ryż brązowy 70 g    , surówka z czerwonej kapusty z kiszonym ogórkiem i jabłkiem  180 g , kompot z malin 220 g
wafle jaglane 50 g    , melon 100g  , herbata malinowa 220 g

20.02.2020
Czwartek
 Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g  , ser owczy 15 g   , ogórek kiszony 30 g     , polędwica z indyka 20 g  , papryka czerwona i żółta  50 g ,    herbata rumiankowa 220 g  

Zupa szpinakowa z jajkiem  250 g , pyzy ziemniaczane z mięsem i cebulką 80 g  , surówka z ogórka kiszonego i papryki 180 g  ,  kompot z jabłek 220 g
Kisiel z owocami 150 g  , biszkopty 30 g   , herbata melisowa 250 g  , maślanka do picia 150 g  



21.02.2020
Piątek
Pieczywo mieszane 50 g  / masło 10 g  , szynka gotowana 15 g  , twarożek ze szczypiorkiem 25 g  ,  ogórek kiszony 30 g  , pasta z zielonego groszku 40 g  , marchew młoda do chrupania , seler naciowy 80 g    , herbata rumiankowa 220 g

Zupa grochowa z majerankiem 250 g  , kluski śląskie 100 g  z sosem pieczarkowym 150 g  , surówka z czerwonej kapusty i jabłka 200 g  , kompot z truskawek mrożonych 220 g
Bułka pszenna i żytnia  50 g , masło 10 g , twarożek naturalny  80 g , herbata miętowa 220 g    jabłko 70 g

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.       Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz