Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
09.03.2020
Poniedziałek
|
Kakao ( mleko 2% ) , jajecznica z pomidorem
150g , pieczywo mieszane 50 g /masło
5g , herbata miętowa 220g
|
Zupa ryżanka z pomidorami i ananasem 200g
, kotlet schabowy80g ,
ziemniaki 50g , buraczki gotowane z ciecierzycą
100g , kompot z jabłek150g
|
Maślanka naturalna 150g , pieczywo mieszane 50 g / masło5g , dżem z czarnej porzeczki 50g , herbata z mięty 200g
|
10.03.2020
Wtorek
|
Kawa
zbożowa 200g , bułka drożdżowa 50 g /
masło5g , twarożek naturalny 100g , powidła z truskawek 10 g ( domowe) , herbata malinowa z cytryną 220g , jabłko 70 g
|
Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką
pietruszki 250g , makaron świderki 80g z białym serem 50g na słodko , sos z
owoców mrożonych 9 truskawki , jagody )30g kompot z gruszek 220 g
|
Sok własny ,
wyciskany z marchewki i jabłka 150g biszkopty 30g , herbata malinowa 220g
|
11.03.2020
Środa
|
pieczywo mieszane 50 g /masło 5 g , własna pasta jajeczna 30 g , sałata 20 g , szynka gotowana 20 g , ogórek kiszony 50 g , pomidor suszony 30 g , herbata zielona220 g
|
Zupa cebulowa na rosole z serem 250 g , paluszki rybne 60g , ryż brązowy 40g, surówka z kapusty
kiszonej120g , kompot z wiśni( mrożonych ) 150g
|
Mieszanka
warzyw ;marchewka , seler naciowy , ogórek zielony 150 g , guacamole 60 g , chrupki
kukurydziane50 g , herbata
miętowa 220 g
|
12.03.2020
Czwartek
|
Pieczywo mieszane 50 g / masło 5 g , pasta twarogowa ze szczypiorkiem 30 g , schab pieczony 50 g , ogórek kiszony 30 g , sałata20 g , kiełki
rzodkiewki10 g , herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa krem ziemniaczany 220 g , grzanki
10g , pulpety drobiowe 70 g kotlet
mielony70g , kasza bulgur 50g ,surówka z czerwonej kapusty150g , kompot
z jabłek 220 g
|
Sałatka
jarzynowa 150 g , pieczywo razowe 40 g
/masło 5 g , herbata z rumianku 220 g
|
13.03.2020
Piątek
|
Pieczywo
mieszane 40 g / masło 5 g , kabanosy drobiowe 50 g , salami 30 g, ogórek kiszony 30 g , sałata 10 g , ser owczy 15 g , herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa krem z czerwonej soczewicy 250 g , makaron penne 70 g (z suszonym pomidorem
,, cukinią , czerwoną fasolą ) , w
sosie śmietanowym 100g , kompot z
jabłek 220 g
|
Jajko
gotowane 30 g z majonezem 15 g , sałata 20 g , ogórek kiszony 25 g , szynka gotowana 20 g , herbata miętowa220
g , pieczywo białe 50 g /masło 5 g
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie
alergenów występujących w posiłkach : 1)zboże zawierające gluten , 2) jaja i
produkty pochodne , 3)ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne ,
5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz