PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 11 maja 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 11/05/2020 do 15/05/2020

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
11.05.2020
Poniedziałek
Pieczywo mieszane50g/masło10g  sałata20g  , szynka drobiowa 20g , rzodkiewka 15g , herbata ze świeżej mięty 220g , płatki owsiane z mlekiem
Zupa pomidorowa z ryżem 250 , spaghetti  mięsno- ziołowe  z tartym serem  150g , kompot z jabłek 220g
Ciasto drożdżowe , mleko sojowe , arbuz
12.05.2020
wtorek
 Bułka pszenna 50g , grahamka 50g  , dżem z truskawek 30g , twarożek naturalny 30g , herbata malinowa 220g
Zupa jarzynowa 250g , gołąbki inaczej 150g , ziemniaki młode z koperkiem 50g , kompot z gruszek 220g
Twarożek waniliowy z kiwi 20g , bułka orkiszowa i pszenna 50g , masło 10g , herbata zielona 220g
13.05.2020
środa
Musli z mlekiem 120g , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , jajecznica z pomidorem 100g , herbata , miętowa 220g
Zupa szpinakowa z ziemniakami i jajkiem 250g , paluszki rybne 120g , ziemniaki z koperkiem 50g , mizeria z wiejską śmietaną 180g , kompot z jabłek 220g

Ryż z jabłkiem i cynamonem 160g , herbata miętowa 220g
14.05.2020
czwartek
 pieczywo mieszane 50g, masło10g  , pasta z łososia 15g , ser gouda 15g , papryka czerwona 15g , herbata rumianek  220g
Zupa ogórkowa z natką pietruszki 250g , eskalopki drobiowe 120g , kasza jaglana 60g,,(ratatuj,,) z bakłażanem , cukinią i suszonym pomidorem 100g , kompot 220g
Sałatka z wędzonym kurczakiem , ananasem i kukurydzą 150g , chleb razowy 50g , masło 10g , herbata rumianek 220g
15.05.2020
piątek
Kawa zbożowa 100g , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , jajko na twardo 15 g , szczypiorek 10g , szynka z drobiu 15 g , rzodkiewka 15g , sałata 10g , ogórek małosolny 10g , herbata miętowa 220g
Zupa grochowa z majerankiem 250g , racuchy drożdżowe 150g , sałatka owocowa 100g , kompot z truskawek mrożonych 220g
Chrupki kukurydziane 80g, maślanka owocowa 150g , banan 100g


*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie alergenów występujących w posiłkach :1)zboża zawierające gluten, 2)jajka i produkty pochodne , 3)mleko i produkty pochodne , 4)seler i produkty pochodne
Woda mineralna podawana bez ograniczeń


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz