PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 25 maja 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , II tydzień od 25 /05/2020 do 29/05/2020

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
25.05.2020
poniedziałek

Pieczywo mieszane 50 g  /masło 10 g  , salami 20 g  , ser gouda15 g  , sałata 20 g  , rukola 10 g  , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa 220 g
Zupa kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami 250 g spaghetti  mięsno -ziołowe z tartym serem i bazylią  100g , kompot z jabłek  220 g
Gofry 50 g ,  powidła z czarnego bzu 10 g  , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g
26.05.2020
Wtorek
Kawa zbożowa /mleko kokosowe 220 g  , bułka drożdżowa 50 g  / masło 10 g  , twarożek waniliowy 100 g  , powidła truskawkowe 10 g  , herbata miętowa z cytryną220 g

Zupa krupnik z kaszą jaglaną 250 g , sznycel z kurczaka 80g  , ziemniaki młode  z koperkiem 50g  , surówka z białej rzepy z rzodkiewką 150g ,  kompot z gruszek 220 g
Humus z ciecierzycy 80 g  , marchewka , seler naciowy 150 g  , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  , kabanosy 30 g  , ogórek kiszony 40 g   , herbata miętowa 220 g
27.05.2020
Środa
 Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g   , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  ,pasta z łososia 15 g  , schab  pieczony 15 g  ,pomidor suszony 30 g  , papryka  żółta 30 g    , herbata zielona 220 g

Zupa  rosół z makaronem  250 g, placki z jabłkiem 100g , surówka z marchwi i pomarańczy 150g,  kompot z jabłek 220 g
Chrupki kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, melon 100g, herbata malinowa 220 g

28.05.2020
Czwartek
 Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g  , ser owczy 15 g   , ogórek małosolny 30 g     , polędwica z indyka 20 g  , papryka czerwona i żółta 50g   herbata rumiankowa 220 g  

Zupa barszcz szczawiowy  z jajkiem 250 g , pulpety w sosie pomidorowym 100g, kasza bulgur 80g , surówka z pora i marchewki 150g  ,  kompot z jabłek 220 g
Kisiel z owocami 150 g  , biszkopty 30 g   , herbata melisowa 250 g  


29.05.2020
Piątek
Pieczywo mieszane 50 g  / masło 10 g  , szynka gotowana 15 g  , twarożek ze szczypiorkiem 25 g  ,  ogórek kiszony 30 g  , pasta z zielonego groszku 40 g  , marchew młoda do chrupania , seler naciowy 80 g    , herbata rumiankowa 220 g

Zupa fasolowa  z majerankiem 250 g  , makaron rurki z sosem pieczarkowym 150g, surówka z czerwonej kapusty 150g, kompot z truskawek mrożonych 220 g
Bułka pszenna i żytnia  50 g , masło 10 g , twarożek naturalny  80 g , herbata miętowa 220 g    jabłko 70 g , powidła z jagód 15g

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.       Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz