Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II
danie
godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
25.05.2020
poniedziałek
|
Pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g , salami 20 g , ser gouda15 g , sałata 20 g , rukola 10 g , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa
220 g
|
Zupa kapuśniak z młodej kapusty z
pomidorami 250 g spaghetti mięsno
-ziołowe z tartym serem i bazylią 100g
, kompot z jabłek 220 g
|
Gofry 50 g , powidła z czarnego bzu 10 g , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g
|
26.05.2020
Wtorek
|
Kawa
zbożowa /mleko kokosowe 220 g , bułka
drożdżowa 50 g / masło 10 g , twarożek waniliowy 100 g , powidła truskawkowe 10 g , herbata miętowa z cytryną220 g
|
Zupa krupnik z kaszą jaglaną 250 g ,
sznycel z kurczaka 80g , ziemniaki
młode z koperkiem 50g , surówka z białej rzepy z rzodkiewką 150g
, kompot z gruszek 220 g
|
Humus
z ciecierzycy 80 g , marchewka , seler
naciowy 150 g , pieczywo mieszane 50 g
/masło 10 g , kabanosy 30 g , ogórek kiszony 40 g ,
herbata miętowa 220 g
|
27.05.2020
Środa
|
Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g ,
pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g ,pasta z łososia 15 g , schab
pieczony 15 g ,pomidor suszony
30 g , papryka żółta 30 g , herbata zielona 220 g
|
Zupa
rosół z makaronem 250 g, placki
z jabłkiem 100g , surówka z marchwi i pomarańczy 150g, kompot z jabłek 220 g
|
Chrupki
kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, melon 100g, herbata malinowa 220 g
|
28.05.2020
Czwartek
|
Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g , ser owczy 15 g , ogórek małosolny 30 g , polędwica z indyka 20 g , papryka czerwona i żółta 50g herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa barszcz szczawiowy z jajkiem 250 g , pulpety w sosie
pomidorowym 100g, kasza bulgur 80g , surówka z pora i marchewki 150g , kompot
z jabłek 220 g
|
Kisiel
z owocami 150 g , biszkopty 30 g ,
herbata melisowa 250 g
|
29.05.2020
Piątek
|
Pieczywo
mieszane 50 g / masło 10 g , szynka gotowana 15 g , twarożek ze szczypiorkiem 25 g ,
ogórek kiszony 30 g , pasta z
zielonego groszku 40 g , marchew młoda
do chrupania , seler naciowy 80 g ,
herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa fasolowa z majerankiem 250 g , makaron rurki z sosem pieczarkowym 150g,
surówka z czerwonej kapusty 150g, kompot z truskawek mrożonych 220 g
|
Bułka
pszenna i żytnia 50 g , masło 10 g ,
twarożek naturalny 80 g , herbata
miętowa 220 g jabłko 70 g , powidła z jagód 15g
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające
gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i
produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz