PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 22 czerwca 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , II tydzień od 22 /06/2020 do 26/06/2020

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30, II
danie godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
22.06.2020
poniedziałek

Pieczywo mieszane 50 g  /masło 10 g  , salami 20 g  , ser gouda15 g  , sałata 20 g  , rukola 10 g  , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa 220 g
Zupa pomidorowa z ryżem 250 g pyzy z mięsem i cebulką 100g , surówka z pora i marchewki 150 g, kompot z jabłek  220 g
Gofry 50 g ,  powidła z czarnego bzu 10 g  , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g
23.06.2020
Wtorek
Kawa zbożowa /mleko kokosowe 220 g  , bułka drożdżowa 50 g  / masło 10 g  , twarożek waniliowy 100 g  , powidła truskawkowe 10 g  , herbata miętowa z cytryną220 g

Zupa ogórkowa z natką pietruszki 250 g , spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem i bazylią 150 g ,  kompot z gruszek 220 g
Humus z ciecierzycy 80 g  , marchewka , seler naciowy 150 g  , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  , kabanosy 30 g  , ogórek małosolny 40 g   , herbata miętowa 220 g
24.06.2020
Środa
 Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g   , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  ,pasta z łososia 15 g  , schab  pieczony 15 g  ,pomidor świeży 30 g  , papryka  żółta 30 g    , herbata zielona 220 g

Zupa  krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki 250 g, paluszki rybne 100g , ryż brązowy 60 g, surówka z kapusty kiszonej150g,  kompot z jabłek 220 g
Chrupki kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, arbuz 100g, herbata malinowa 220 g

25.06.2020
Czwartek
 Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g  , ser owczy 15 g   , ogórek świeży 30 g     , polędwica z indyka 20 g  , papryka czerwona i żółta 50g   herbata rumiankowa 220 g  

Zupa z czerwoną soczewicą 250 g , zapiekanka z makaronem, kurczakiem, szpinakiem, serem feta i sosem czosnkowym 150g  ,  kompot jabłkowy 220 g
Kisiel ze świeżych truskawek 150 g  , biszkopty 30 g   , herbata melisowa 250 g  


26.06.2020
Piątek
Pieczywo mieszane 50 g  / masło 10 g  , szynka gotowana 15 g  , twarożek ze szczypiorkiem 25 g  ,  ogórek świeży 30 g  , pasta z zielonego groszku 40 g  , marchew młoda do chrupania , seler naciowy 80 g    , herbata rumiankowa 220 g

Zupa zalewajka z jajkiem 250 g  , pierogi z truskawkami 100 g, sos jogurtowo-owocowy 40 g, truskawki 100g,  kompot z truskawek 220 g
Bułka pszenna i żytnia  50 g , masło 10 g , twarożek naturalny  80 g , herbata miętowa 220 g    jabłko 70 g , powidła z jagód 15g

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.       Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz