Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30, II
danie
godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
22.06.2020
poniedziałek
|
Pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g , salami 20 g , ser gouda15 g , sałata 20 g , rukola 10 g , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa
220 g
|
Zupa pomidorowa z ryżem 250 g pyzy z
mięsem i cebulką 100g , surówka z pora i marchewki 150 g, kompot z jabłek 220 g
|
Gofry 50 g , powidła z czarnego bzu 10 g , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g
|
23.06.2020
Wtorek
|
Kawa
zbożowa /mleko kokosowe 220 g , bułka
drożdżowa 50 g / masło 10 g , twarożek waniliowy 100 g , powidła truskawkowe 10 g , herbata miętowa z cytryną220 g
|
Zupa ogórkowa z natką pietruszki 250 g
, spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem i bazylią 150 g , kompot z gruszek 220 g
|
Humus
z ciecierzycy 80 g , marchewka , seler
naciowy 150 g , pieczywo mieszane 50 g
/masło 10 g , kabanosy 30 g , ogórek małosolny 40 g ,
herbata miętowa 220 g
|
24.06.2020
Środa
|
Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g ,
pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g ,pasta z łososia 15 g , schab
pieczony 15 g ,pomidor świeży
30 g , papryka żółta 30 g , herbata zielona 220 g
|
Zupa
krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki 250 g, paluszki rybne 100g
, ryż brązowy 60 g, surówka z kapusty kiszonej150g, kompot z jabłek 220 g
|
Chrupki
kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, arbuz 100g, herbata malinowa 220 g
|
25.06.2020
Czwartek
|
Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g , ser owczy 15 g , ogórek świeży 30 g , polędwica z indyka 20 g , papryka czerwona i żółta 50g herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa z czerwoną soczewicą 250 g , zapiekanka
z makaronem, kurczakiem, szpinakiem, serem feta i sosem czosnkowym 150g , kompot
jabłkowy 220 g
|
Kisiel
ze świeżych truskawek 150 g ,
biszkopty 30 g , herbata melisowa 250 g
|
26.06.2020
Piątek
|
Pieczywo
mieszane 50 g / masło 10 g , szynka gotowana 15 g , twarożek ze szczypiorkiem 25 g ,
ogórek świeży 30 g , pasta z
zielonego groszku 40 g , marchew młoda
do chrupania , seler naciowy 80 g ,
herbata rumiankowa 220 g
|
Zupa zalewajka z jajkiem 250 g , pierogi z truskawkami 100 g, sos
jogurtowo-owocowy 40 g, truskawki 100g, kompot z truskawek 220 g
|
Bułka
pszenna i żytnia 50 g , masło 10 g ,
twarożek naturalny 80 g , herbata
miętowa 220 g jabłko 70 g , powidła z jagód 15g
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające
gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i
produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz