Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00) |
PODWIECZOREK (godz. 15:30) |
24.08.2020 Poniedziałek |
Chałki drożdżowe 50g
, dżem z czarnej porzeczki 15 g ,
serek naturalny 15g , borówki 30g , herbata miętowa 220g |
Zupa pomidorowa z makaronem 250g , sznycel z indyka w panierce 150g , ziemniaki 50g , mizeria ze śmietaną 150g Kompot z jabłek i truskawek 220g |
Winogrono 80g,
herbatniki 50g , sok owocowy 220g |
25.08.2020 Wtorek |
Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z zielonych oliwek 30g , , herbata miętowa220g , sałata, pomidor, rzodkiewka 40 g |
Zupa ogórkowa z natką pietruszki 250g , pierogi z mięsem 100g , surówka z marchewki i pora 150g , kompot z malin 220g |
Parówki 80g , sos pomidorowy 20g , ogórek kiszony 30g , pieczywo mieszane 50g/masło 10g, herbata miętowa 220g |
26.08.2020 Środa |
Herbata miętowa220 g , jajecznica ze szczypiorem70g , ogórki małosolne30g , pomidor 40g, pieczywo mieszane50g, masło10g |
Zupa żurek z białą kiełbasą i jajkiem 250g , ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 150g , kompot gruszek 220g |
Koktajl z kefirem , szpinakiem i bananem do picia 220g , chrupki kukurydziane 100g |
27.08.2020 Czwartek |
pieczywo mieszane 50g , masło 10g , ser gouda 15g ,pasta z łososia 10g , szczypiorek 10g , ogórek zielony 30g , sałata 15g , herbata rumiankowa 220g |
Zupa jarzynowa 250g , gulasz mięsny z papryką 60g, kasza gryczana niepalona 50g, buraczki gotowane 100g, kompot z truskawek 220g |
|
28.08.2020 Piątek |
Płatki owsiane z mlekiem 150g , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , jajko na twardo 25g , ser gouda 20g , ogórek małosolny 30g , papryka mix 40g , herbata miętowa 220g |
Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki 250g, paluszki rybne 120g , kasza bulgur 60g ,sałatka z ogórka kiszonego i czerwonej papryki 150g, kompot z gruszek 220g |
Sałatka z ananasem , wędzonym kurczakiem i kukurydzą 150g , bułka pszenna 50g , herbata miętowa z cytryną 220g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie
alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i
produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz