Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa
- godz. 11:15, II danie
godz. 14:00) |
PODWIECZOREK (godz.
15:30) |
17.08.2020 poniedziałek |
Pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g , salami 20 g , ser gouda15 g , sałata 20 g , rukola 10 g , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa
220 g |
Zupa krupnik z kasza pęczak 250g , spaghetti mięsno -ziołowe z tartym
serem i bazylią 150g , kompot z jabłek 220 g |
Gofry 50 g , powidła z czarnej porzeczki 10 g , maślanka naturalna 150g , jabłko 70 g |
18.08.2020 Wtorek |
Kawa
zbożowa /mleko kokosowe 220 g , bułka
drożdżowa 50 g / masło 10 g , twarożek waniliowy 100 g , powidła truskawkowe 10 g , herbata miętowa z cytryną220 g |
Zupa selerowa krem z grzankami 250 g ,naleśniki z białym serem lub
jabłkiem prażonym 150 g , kompot z truskawek
220 g |
Humus
z ciecierzycy 80 g , marchewka , seler
naciowy 150 g , pieczywo mieszane 50 g
/masło 10 g , kabanosy 30 g , ogórek małosolny 40 g ,
herbata miętowa 220 g |
19.08.2020 Środa |
Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g ,
pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g ,pasta z łososia 15 g , schab
pieczony 15 g ,pomidor świeży
30 g , papryka żółta 30 g , herbata zielona 220 g |
Zupa
barszcz ukraiński 250 g, leczo
warzywne z kiełbaską 100g , ryż jaśminowy 60g , kompot z malin 220 g |
Chrupki
kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, arbuz 100g, herbata malinowa 220 g |
20.08.2020 Czwartek |
Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g , ser owczy 15 g , ogórek świeży 30 g , polędwica z indyka 20 g , papryka czerwona i żółta 50g herbata rumiankowa 220 g |
Zupa zacierkowa z natka pietruszki250
g , klopsiki w sosie koperkowym150g , kasza jaglana 50g , surówka z kapusty
czerwonej 150g , kompot z gruszek 220
g |
Kisiel
ze świeżych truskawek 150 g ,
biszkopty 30 g , herbata melisowa 250 g |
21.08.2020 Piątek |
Pieczywo
mieszane 50 g / masło 10 g , szynka gotowana 15 g , twarożek ze szczypiorkiem 25 g ,
ogórek świeży 30 g , pasta z
zielonego groszku 40 g , marchew młoda
do chrupania , seler naciowy 80 g ,
herbata rumiankowa 220 g |
Zupa jarzynowa nie zabielana 250 g , pierogi z truskawkami 100 g, sos
jogurtowo-owocowy 40 g, truskawki 100g, kompot z truskawek 220 g |
Bułka
pszenna i żytnia 50 g , masło 10 g ,
twarożek naturalny 80 g , herbata
miętowa 220 g jabłko 70 g , powidła z truskawek 15g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające
gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i
produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz