PLUSZOWY MIŚ

wtorek, 22 września 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, I tydzień od 21/09/2020 do 25/09/2020

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

21.09.2020

Poniedziałek

Chałki drożdżowe 50g ,  dżem z czarnej porzeczki 15 g , serek naturalny 15g , jabłko 30g , herbata miętowa 220g

Zupa krem z brokuły i cukinii z grzankami   250g , makaron penne w sosie śmietanowym z kurczakiem , szpinakiem i suszonym pomidorem 150g

Kompot z jabłek   220g

 

Winogrono 80g, herbatniki 50g , sok owocowy 220g

22.09.2020

Wtorek

Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z zielonych oliwek 30g ,  , herbata miętowa220g , sałata, pomidor, rzodkiewka 40 g

Zupa kapusniak  z pomidorami i  natka pietruszki  250g , pierogi z mięsem 100g , surówka z kapusty pekińskiej z papryka i świeżym ogórkiem , 150g , kompot z gruszek 220g

 Sałatka z ananasem , wędzonym kurczakiem i kukurydzą 150g , bułka pszenna 50g , herbata miętowa z cytryną 220g

23.09.2020

Środa

Herbata miętowa220 g , jajecznica ze szczypiorem70g , ogórki małosolne30g , pomidor 40g, pieczywo mieszane50g, masło10g

Zupa barszcz ukraiński 250g , makaron z serem białym i brzoskwinią 150g  , kompot z malin mrożonych  220g

Koktajl z kefirem , szpinakiem i bananem do picia 220g , chrupki kukurydziane 100g

 

24.09.2020

Czwartek

pieczywo mieszane 50g , masło 10g ,  ser gouda 15g ,pasta z łososia 10g  , szczypiorek 10g ,  ogórek zielony 30g , sałata 15g  ,   herbata rumiankowa 220g        

Zupa pieczarkowa z makaronem  250g , gulasz mięsny z papryką i kiszonym ogórkiem 60g, kasza gryczana niepalona 50g, marchew gotowana 100g, kompot z truskawek mrożonych 220g

Parówki 80g , sos pomidorowy 20g , ogórek kiszony 30g , pieczywo mieszane 50g/masło 10g, herbata miętowa 220g

 

25.09.2020 Piątek

Płatki owsiane z mlekiem 150g  , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , jajko na twardo 25g , ser gouda 20g , ogórek małosolny 30g , papryka mix 40g , herbata miętowa 220g

 

Zupa krupnik z kaszą jaglaną i koperkiem 250g, paluszki rybne  120g , ryż jaśminowy 60g ,surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , marchewką i natką pietruszki 150g,  kompot z gruszek  220g    

Ciasto drożdżowe 50g , maślanka naturalna 100g , herbata miętowa 220g , śliwki 50g

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz