PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 19 października 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, I tydzień

 

 od 19/10/2020 do 23/10/2020

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

19.10.2020

Poniedziałek

Chałki drożdżowe 50g ,  dżem z czarnej porzeczki 15 g , serek naturalny 15g , jabłko 30g , herbata miętowa 220g

Zupa ryżanka z pomidorami i natka pietruszki 250g , spaghetti mięsno -ziołowe z tartym serem i bazylia 150g

Kompot z jabłek   220g

 

Parówki 80g , sos pomidorowy 20g , ogórek kiszony 30g , pieczywo mieszane 50g/masło 10g, herbata miętowa 220g

 

20.10.2020

Wtorek

Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z zielonych oliwek 30g ,  , herbata miętowa220g , sałata, pomidor, rzodkiewka 40 g

 Zupa pieczarkowa 250g , kotlet mielony 100g , ziemniaki z koperkiem 50g , buraczki gotowane 150g , kompot z truskawek mrożonych 220g

Pieczywo mieszane 50g , masło5g , jajko na twardo ze szczypiorkiem 30g , ogórek małosolny15g , sałata10g , herbata z suszonej mięty 220g

21.10.2020

Środa

Herbata miętowa220 g , jajecznica ze szczypiorem70g , ogórki małosolne30g , pomidor 40g, pieczywo mieszane50g, masło10g

Zupa ogórkowa z natka pietruszki 250g , makaron z serem białym  brzoskwinią i malinami 150g , kompot z jabłek 220g

 

Sałatka z ananasem , wędzonym kurczakiem i kukurydzą 150g , bułka pszenna 50g , herbata miętowa z cytryną 220g

22.10.2020

Czwartek

pieczywo mieszane 50g , masło 10g ,  ser gouda 15g ,pasta z łososia 10g  , szczypiorek 10g ,  ogórek zielony 30g , sałata 15g  ,   herbata rumiankowa 220g        

 Zupa krem z dyni i marchewki   250g ,  gulasz mięsny z papryką100g , kasza gryczana 50g , ogórek kiszony z cebulą 150g, kompot z  truskawek mrożonych 220g

Koktajl z kefiru z jagodami 100g , herbatniki 15g

 

23.10.2020 Piątek

Płatki owsiane z mlekiem 150g  , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , jajko na twardo 25g , ser gouda 20g , ogórek małosolny 30g , papryka mix 40g , herbata miętowa 220g

 

Zupa krem z pomidorów i papryki 250g , racuchy drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 80g , sałatka owocowa 100g ,  kompot z gruszek  220g    

Ciasto drożdżowe 50g , maślanka naturalna 100g , herbata miętowa 220g , śliwki 50g

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne ,Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz