od 19/10/2020 do 23/10/2020
Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00) |
PODWIECZOREK (godz. 15:30) |
19.10.2020 Poniedziałek |
Chałki drożdżowe 50g
, dżem z czarnej porzeczki 15 g , serek
naturalny 15g , jabłko 30g , herbata miętowa 220g |
Zupa ryżanka z pomidorami i natka pietruszki 250g , spaghetti mięsno -ziołowe z tartym serem i bazylia 150g Kompot z jabłek 220g |
Parówki 80g , sos pomidorowy 20g , ogórek kiszony 30g , pieczywo mieszane 50g/masło 10g, herbata miętowa 220g |
20.10.2020 Wtorek |
Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z zielonych oliwek 30g , , herbata miętowa220g , sałata, pomidor, rzodkiewka 40 g |
Zupa pieczarkowa 250g , kotlet mielony 100g , ziemniaki z koperkiem 50g , buraczki gotowane 150g , kompot z truskawek mrożonych 220g |
Pieczywo mieszane 50g , masło5g , jajko na twardo ze szczypiorkiem 30g , ogórek małosolny15g , sałata10g , herbata z suszonej mięty 220g |
21.10.2020 Środa |
Herbata miętowa220 g , jajecznica ze szczypiorem70g , ogórki małosolne30g , pomidor 40g, pieczywo mieszane50g, masło10g |
Zupa ogórkowa z natka pietruszki 250g , makaron z serem białym brzoskwinią i malinami 150g , kompot z jabłek 220g |
Sałatka z ananasem , wędzonym kurczakiem i kukurydzą 150g , bułka pszenna 50g , herbata miętowa z cytryną 220g |
22.10.2020 Czwartek |
pieczywo mieszane 50g , masło 10g , ser gouda 15g ,pasta z łososia 10g , szczypiorek 10g , ogórek zielony 30g , sałata 15g , herbata rumiankowa 220g |
Zupa krem z dyni i marchewki 250g ,
gulasz mięsny z papryką100g , kasza gryczana 50g , ogórek kiszony z
cebulą 150g, kompot z truskawek
mrożonych 220g |
Koktajl z kefiru z jagodami 100g , herbatniki 15g |
23.10.2020 Piątek |
Płatki owsiane z mlekiem 150g , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , jajko na twardo 25g , ser gouda 20g , ogórek małosolny 30g , papryka mix 40g , herbata miętowa 220g |
Zupa krem z pomidorów i papryki 250g , racuchy drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 80g , sałatka owocowa 100g , kompot z gruszek 220g |
Ciasto drożdżowe 50g , maślanka naturalna 100g , herbata miętowa 220g , śliwki 50g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie
alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i
produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne
,Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz