PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 5 października 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , I tydzień od 05/10/2020 do 09/10/2020

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

05.10.2020

Poniedziałek

Chałki drożdżowe 50g , masło 5g , serek waniliowy 20g , dżem z truskawek 15 g ,herbata rumiankowa 

Zupa pomidorowa z makaronem 250g , ryz jaśminowy z jabłkiem prażonym i cynamonem 150g , kompot z jabłek 220g

 Pieczywo mieszane 40g , masło 10g ,twarożek naturalny 20g , ser kozi 15g , sałata 10g , pomidor 20g , ogórek małosolny 20g , herbata ze świeżej mięty 220g

 

06.10.2020

Wtorek

Kawa zbożowa 100g , pieczywo mieszane 50g /masło 5 g , szynka pieczona 20g , twarożek z rzodkiewką 25g , sałata 20g , pomidor 30g , herbata rumianek 220g

 

Zupa ogórkowa z natką pietruszki  250g ,  bitki schabowe w sosie własnym 100g , kasza gryczana 50g , buraczki gotowane 80g ,kompot z gruszek 220 g

 kakao 150g,  herbatniki  30g , herbata malinowa 220g , brzoskwinia 50g

07.10.2020

Środa

 pieczywo mieszane 50 g /masło 5 g  , własna pasta jajeczna 30 g  , sałata 20 g  , szynka gotowana 20 g  , ogórek zielony 50 g  , rzodkiewka  30 g    , herbata zielona  220 g

 

Zupa żurek z białą kiełbasą i jajkiem 250g  ,pierogi ruskie z boczkiem i cebulka 150g  , surówka colesław 100g  kompot z malin (mrożonych ) 220g

marchewka  , ogórek zielony 150 g , sałata 10g ,  humus  60 g  ,szynka pieczona 20g ,  wafle ryżowe 50 g  , herbata miętowa 220 g

 

08.10.2020

Czwartek

 Pieczywo mieszane 50 g  / masło 5 g  , pasta twarogowa ze szczypiorkiem  30 g , schab pieczony 50 g  , ogórek kiszony 30 g , sałata20 g , rzodkiewki 10 g  ,    herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa jarzynowa zabielana  250g, fasolka po bretońsku z kiełbasą  100g , bułka pszenna 20g  kompot z jabłek 220g

Pieczywo mieszane 50g  /masło10g , wędlina 15g , ogórek kiszony 20g , ser  owczy 15g , sałata 20g , rzodkiewka 15g , ogórek zielony 15g ,  herbata miętowa 220g

 

09.10.2020

Piątek

Pieczywo mieszane 40 g  / masło 5 g  , kabanosy drobiowe 50 g  , salami 30 g, ogórek zielony 30 g  , sałata 10 g   , ser gouda 15 g  , herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa zacierkowa z natka pietruszki  250g , ,  paluszki rybne 80g , kasza bulgur 50g , surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem150g , kompot z truskawek 220g

Mleko kokosowe 220 g , krakersy 20g , nektarynka  30 g , herbata malinowa 220g

 

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

oznaczenie alergenów występujących w posiłkach : 1)zboże zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne , 3)ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz