Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa
- godz. 11:15, II danie
godz. 14:00) |
PODWIECZOREK (godz.
15:30) |
12.10.2020 poniedziałek |
Pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g , salami 20 g , ser gouda15 g , sałata 20 g , rukola 10 g , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa
220 g |
Zupa krupnik z kasza jęczmienna 250g ,
pierogi z mięsem i cebulą 150g , kompot z jabłek 220 g |
Gofry 50 g , powidła ze śliwek 10 g , herbata owocowa 220g , jabłko 70 g |
13.10.2020 Wtorek |
Kawa
zbożowa /mleko kokosowe 220 g , bułka
drożdżowa 50 g / masło 10 g , twarożek waniliowy 100 g , powidła truskawkowe 10 g , herbata miętowa z cytryną220 g |
Zupa kalafiorowa z koperkiem 250 g , makaron penne z kurczakiem ,
brokułem , czerwona fasolą w sosie śmietanowym 150 g , kompot z gruszek 220 g |
Humus
z ciecierzycy 80 g , marchewka , seler
naciowy 150 g , pieczywo mieszane 50 g
/masło 10 g , kabanosy 30 g , ogórek małosolny 40 g ,
herbata miętowa 220 g |
14.10.2020 Środa |
Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g ,
pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g ,pasta z łososia 15 g , schab
pieczony 15 g ,pomidor świeży
30 g , papryka żółta 30 g , herbata zielona 220 g |
Zupa gołąbkowa 250g , placki z jabłkiem i cynamonem 100g ,
surówka z marchewki i pomarańczy 150g , kompot z malin 220 g |
Pieczywo
mieszane 50g , masło 5g , twarożek naturalny 30g , powidła z truskawek 15g ,
herbata miętowa 220g , śliwka 60g |
15.10.2020 Czwartek |
Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g , ser owczy 15 g , ogórek świeży 30 g , polędwica z indyka 20 g , papryka czerwona i żółta 50g herbata rumiankowa 220 g |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami
250 g , pulpety w sosie koperkowym150g , kasza bulgur 50g , marchew z
groszkiem 150g , kompot z gruszek 220
g |
Kisiel
ze świeżych truskawek 150 g ,
biszkopty 30 g , herbata melisowa 250 g |
16.10.2020 Piątek |
Pieczywo
mieszane 50 g / masło 10 g , szynka gotowana 15 g , twarożek ze szczypiorkiem 25 g ,
ogórek świeży 30 g , pasta z
zielonego groszku 40 g , marchew młoda
do chrupania , seler naciowy 80 g ,
herbata rumiankowa 220 g |
Zupa zalewajka jajkiem 250 g
, pierogi z jagodami 100 g, sos
jogurtowo-jagodowo-malinowy 40g , kompot z jabłek 220 g |
Chrupki
kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, arbuz 100g, herbata malinowa 220 g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające
gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i
produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz