PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 12 października 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , II tydzień od 12 /10/2020 do 16/10/2020

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II

danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

12.10.2020

poniedziałek

 

Pieczywo mieszane 50 g  /masło 10 g  , salami 20 g  , ser gouda15 g  , sałata 20 g  , rukola 10 g  , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa 220 g

Zupa krupnik z kasza jęczmienna 250g , pierogi z mięsem i cebulą 150g , kompot z jabłek  220 g

Gofry 50 g ,  powidła ze śliwek 10 g  , herbata owocowa 220g , jabłko 70 g

13.10.2020

Wtorek

Kawa zbożowa /mleko kokosowe 220 g  , bułka drożdżowa 50 g  / masło 10 g  , twarożek waniliowy 100 g  , powidła truskawkowe 10 g  , herbata miętowa z cytryną220 g

 

Zupa kalafiorowa z koperkiem  250 g , makaron penne z kurczakiem , brokułem , czerwona fasolą w sosie śmietanowym 150 g ,  kompot z gruszek 220 g

Humus z ciecierzycy 80 g  , marchewka , seler naciowy 150 g  , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  , kabanosy 30 g  , ogórek małosolny 40 g   , herbata miętowa 220 g

14.10.2020

Środa

 Ryż z mlekiem bez laktozy 180 g   , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  ,pasta z łososia 15 g  , schab  pieczony 15 g  ,pomidor świeży 30 g  , papryka  żółta 30 g    , herbata zielona 220 g

 

Zupa gołąbkowa  250g , placki z jabłkiem i cynamonem 100g , surówka z marchewki i pomarańczy 150g ,  kompot z malin  220 g

Pieczywo mieszane 50g , masło 5g , twarożek naturalny 30g , powidła z truskawek 15g , herbata miętowa 220g , śliwka 60g

 

15.10.2020

Czwartek

 Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g  , ser owczy 15 g   , ogórek świeży 30 g     , polędwica z indyka 20 g  , papryka czerwona i żółta 50g   herbata rumiankowa 220 g  

 

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 250 g , pulpety w sosie koperkowym150g , kasza bulgur 50g , marchew z groszkiem 150g ,  kompot z gruszek 220 g

Kisiel ze świeżych truskawek 150 g  , biszkopty 30 g   , herbata melisowa 250 g  

 

 

16.10.2020

Piątek

Pieczywo mieszane 50 g  / masło 10 g  , szynka gotowana 15 g  , twarożek ze szczypiorkiem 25 g  ,  ogórek świeży 30 g  , pasta z zielonego groszku 40 g  , marchew młoda do chrupania , seler naciowy 80 g    , herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa zalewajka jajkiem  250 g  , pierogi z jagodami  100 g, sos jogurtowo-jagodowo-malinowy 40g , kompot z jabłek 220 g

Chrupki kukurydziane 50 g , maślanka owocowa 80g, arbuz 100g, herbata malinowa 220 g

 

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.       Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz