PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 23 listopada 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, II tydzień od 23/11/2020 do 27/11/2020

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

23.11.2020

Poniedziałek

Chałki drożdżowe 50g ,  dżem z czarnej porzeczki 15 g , serek naturalny 15g , jabłko 30g , herbata miętowa 220g

Zupa krupnik z kaszy jaglanej  250g , makaron penne z kurczakiem ,cukinią i  pomidorem w sosie śmietanowo-serowym150g ,

Kompot z jabłek  220g

 

Sałatka z rzodkiewki , jajka , szynki gotowanej z majonezem i szczypiorkiem 80g , pieczywo mieszane50g , masło5g , herbata zielona 220g

24.11.2020

Wtorek

Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z pomidora 30g , sałata 5g , ogórek kiszony 15g , rzodkiewka 10g , herbata miętowa 220g

Zupa ryżanka z pomidorami   250g ,schab pieczony w sosie własnym 100g , kasza bulgur ,  ogórek kiszony150g , kompot z wiśni mrożonych 220g

Arbuz 50g , krakersy 20g , herbata miętowa z cytryną220g ,

25.11.2020

Środa

Herbata miętowa220 g , jajecznica ze szczypiorem70g , ogórki małosolne30g , pomidor 40g, pieczywo mieszane50g, masło10g

Zupa zacierkowa 250g , ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 150g  , kompot gruszek 220g

Koktajl z kefiru , mango i ananasa 150g  , chrupki kukurydziane 100g

 

26.11.2020

Czwartek

pieczywo mieszane 50g , masło 10g ,  ser gouda 15g ,pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewka15g ,  ogórek zielony 30g , sałata15g , herbata rumiankowa 220g       

Zupa krem z brokuły z groszkiem ptysiowym 250g , leczo z pomidorami i kiełbasą 100g , ryż jaśminowy 50g  kompot z jagód mrożonych  220g

 pieczywo mieszane 50g/masło 10g, humus z ciecierzycy i buraka czerwonego 30g , marchew 15g , seler naciowy 15g ,  herbata miętowa 220g

 

27.11.2020 Piątek

Płatki owsiane z mlekiem 150g  , pieczywo mieszane 50g , masło10g , jajko na twardo 10g , ser kozi15g ogórek małosolny 30g , papryka mix 40g , herbata miętowa 220g

 

Zupa zalewajka z jajkiem 250g, placki z ananasem 100g , sałatka owocowa 150g , kompot z gruszek  220g    

Winogrono białe 80g , wafle ryżowe 20g , sok marchewkowo-pomarańczowy 200g

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz