Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00) |
PODWIECZOREK (godz. 15:30) |
23.11.2020 Poniedziałek |
Chałki drożdżowe 50g
, dżem z czarnej porzeczki 15 g ,
serek naturalny 15g , jabłko 30g , herbata miętowa 220g |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej 250g , makaron penne z kurczakiem ,cukinią i pomidorem w sosie śmietanowo-serowym150g , Kompot z jabłek 220g |
Sałatka z rzodkiewki ,
jajka , szynki gotowanej z majonezem i szczypiorkiem 80g , pieczywo
mieszane50g , masło5g , herbata zielona 220g |
24.11.2020 Wtorek |
Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z pomidora 30g , sałata 5g , ogórek kiszony 15g , rzodkiewka 10g , herbata miętowa 220g |
Zupa ryżanka z pomidorami 250g ,schab pieczony w sosie własnym 100g , kasza bulgur , ogórek kiszony150g , kompot z wiśni mrożonych 220g |
Arbuz 50g , krakersy 20g , herbata miętowa z cytryną220g , |
25.11.2020 Środa |
Herbata miętowa220 g , jajecznica ze szczypiorem70g , ogórki małosolne30g , pomidor 40g, pieczywo mieszane50g, masło10g |
Zupa zacierkowa 250g , ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 150g , kompot gruszek 220g |
Koktajl z kefiru , mango i ananasa 150g , chrupki kukurydziane 100g |
26.11.2020 Czwartek |
pieczywo mieszane 50g , masło 10g , ser gouda 15g ,pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i rzodkiewka15g , ogórek zielony 30g , sałata15g , herbata rumiankowa 220g |
Zupa krem z brokuły z groszkiem ptysiowym 250g , leczo z pomidorami i kiełbasą 100g , ryż jaśminowy 50g kompot z jagód mrożonych 220g |
pieczywo mieszane 50g/masło 10g, humus z ciecierzycy i buraka czerwonego 30g , marchew 15g , seler naciowy 15g , herbata miętowa 220g |
27.11.2020 Piątek |
Płatki owsiane z mlekiem 150g , pieczywo mieszane 50g , masło10g , jajko na twardo 10g , ser kozi15g ogórek małosolny 30g , papryka mix 40g , herbata miętowa 220g |
Zupa zalewajka z jajkiem 250g, placki z ananasem 100g , sałatka owocowa 150g , kompot z gruszek 220g |
Winogrono białe 80g , wafle ryżowe 20g , sok marchewkowo-pomarańczowy 200g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie
alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i
produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz