PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 9 listopada 2020

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , II tydzień od 09/11/2020 do 13/11/2020

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II

danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

09.11.2020

poniedziałek

 

Pieczywo mieszane 50 g  /masło 10 g  , salami 20 g  , ser gouda15 g  , sałata 20 g  , rukola 10 g  , ogórek małosolny 30 g , herbata miętowa 220 g

Zupa krupnik z kasza jęczmienna 250g , kurczak po węgiersku 150g , makaron świderki kolorowy 40g , kompot z jabłek  220 g

Pieczywo mieszane 50g , masło 5g , jajecznica ze szczypiorkiem 30g , ogórek kiszony 15g , sałata 5g , herbata miętowa 220g

10.11.2020

Wtorek

Kawa zbożowa /mleko kokosowe 220 g  , bułka drożdżowa 50 g  / masło 10 g  , twarożek waniliowy 100 g  , powidła truskawkowe 10 g  , herbata miętowa z cytryną220 g

 

Zupa kalafiorowa z koperkiem  250 g , naleśniki z serem lub owocami 150 g ,  kompot z gruszek 220 g

Humus z ciecierzycy 80 g  , marchewka , seler naciowy 150 g  , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  , kabanosy 30 g  , ogórek małosolny 40 g   , herbata miętowa 220 g

11.11.2020

Środa

WOLNE

WOLNE

WOLNE

12.11.2020

Czwartek

 Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g  , ser owczy 15 g   , ogórek świeży 30 g     , polędwica z indyka 20 g  , papryka czerwona i żółta 50g   herbata rumiankowa 220 g  

 

Zupa barszcz ukraiński 250g , racuchy drożdżowe 80g , sałatka owocowa 100g ,  kompot z gruszek 220 g

Maślanka naturalna100 g  , chrupki kukurydziane 40g , herbata melisowa 250 g  , jabłko 30g

 

 

13.11.2020

Piątek

Pieczywo mieszane 50 g  / masło 10 g  , szynka gotowana 15 g  , twarożek ze szczypiorkiem 25 g  ,  ogórek świeży 30 g  , pasta z zielonego groszku 40 g  , marchew młoda do chrupania , seler naciowy 80 g    , herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa kapuśniak z pomidorami 250 g  , pierogi z truskawkami  100 g, sos jogurtowo-owocowy 40g , kompot z jabłek 220 g

Parówki z wody 40g , pieczywo mieszane 50g , masło5g sos pomidorowy 10g , herbata malinowa 220 g

 

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.       Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz