PLUSZOWY MIŚ

piątek, 22 stycznia 2021

JADŁOSPIS DEKADOWY - II dekada , II tydzień od 25/01/2021 do 29/01/2021

 

Data

ŚNIADANIE

 (godz. 9:00)

OBIAD

(zupa - godz. 11:15, II

danie godz. 14:00)

PODWIECZOREK

(godz. 15:30)

25.01.2021

poniedziałek

 

Pieczywo mieszane 50 g  /masło 10 g  , salami 20 g  , ser gouda15 g  , sałata 20 g  , rukola 10 g  , ogórek zielony30 g , herbata miętowa 220 g

Zupa z czerwoną soczewica 250g , zapiekanka makaronowa ze szpinakiem , kurczakiem , papryka , serem feta w sosie czosnkowym 150g , kompot z jabłek  220 g

Pieczywo mieszane 50g , masło10g , jajko na twardo 15g , kabanosy 20g , sałata 5g , ogórek kiszony 10g , papryka mix 10g, herbata miętowa 220g

26.01.2021

Wtorek

Kawa zbożowa /mleko kokosowe 220 g  , bułka drożdżowa 50 g  / masło 10 g  , twarożek waniliowy 100 g  , powidła truskawkowe 10 g  , herbata miętowa z cytryną220 g

 

Zupa kalafiorowa z koperkiem  250 g , kotlet schabowy 100 g , ziemniaki z koperkiem 50g , mizeria z wiejską śmietaną 150g kompot z gruszek 220 g

Humus z ciecierzycy 80 g  , marchewka , seler naciowy 150 g  , pieczywo mieszane 50 g /masło 10 g  , kabanosy 30 g  , ogórek małosolny 40 g   , herbata miętowa 220 g

27.01.2021

Środa

Pieczywo mieszane 50g masło10g , jajecznica na masełku ze szczypiorkiem 60g , herbata miętowa 220g

Zupa zacierkowa z natka pietruszki 250g , paluszki rybne 100g , ryz brązowy 40g , warzywa z wody (brokuł, kalafior , marchewka )150g , kompot z jabłek 220g

Koktajl z kefiry i owoców mrożonych (mango , ananas ) 220g , bulki maślane 20g , pomarańcza

28.01.2021

Czwartek

 Pieczywo mieszane 50 g / masło 10 g  , ser owczy 15 g   , ogórek świeży 30 g     , polędwica z indyka 20 g  , papryka czerwona i żółta 50g   herbata rumiankowa 220 g  

 

Zupa barszcz ukraiński 250g , placki z cukinii 100g , jogurt naturalny 15g , surówka z ogórka kiszonego i papryki 150g kompot z gruszek 220 g

Maślanka naturalna100 g  , chrupki kukurydziane 40g , herbata melisowa 250 g  , jabłko 30g

 

 

29.01.2021

Piątek

Pieczywo mieszane 50 g  / masło 10 g  , szynka gotowana 15 g  , twarożek ze szczypiorkiem 25 g  ,  ogórek świeży 30 g  , pasta z zielonego groszku 40 g  , marchew młoda do chrupania , seler naciowy 80 g    , herbata rumiankowa 220 g

 

Zupa kapuśniak z pomidorami 250 g  , pierogi z truskawkami  100 g, sos jogurtowo-owocowy 40g , kompot z jabłek 220 g

Parówki z wody 40g , pieczywo mieszane 50g , masło5g sos pomidorowy 10g , herbata malinowa 220 g

 

*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.       Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne

Woda mineralna podawana bez ograniczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz