Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa - godz. 11:15, II danie godz. 14:00) |
PODWIECZOREK (godz. 15:30) |
01.03.2021 Poniedziałek |
Chałki drożdżowe 50g
, dżem z czarnej porzeczki 15 g , serek
naturalny 15g , jabłko 30g , herbata miętowa 220g |
Zupa pieczarkowa z
ziemniakami i śmietaną 250g , pierogi z truskawkami 100g , sos
jogurtowo-owocowy 80g ,surówka z marchewki i pomarańczy150g , kompot z truskawek mrożonych 220g |
Pieczywo mieszane 50g masło 5g , szynka gotowana 20g , sałata 5g , pomidor 15g , twarożek naturalny 10g , ogórek kiszony 10g , herbata rumiankowa 220g |
02.03.2021 Wtorek |
Pieczywo mieszane 50g /masło10g , polędwica z indyka 20g , pasta z zielonych oliwek 30g , , herbata miętowa220g , sałata, pomidor, rzodkiewka 40 g |
Zupa pomidorowa z makaronem i natka pietruszki 250g , kurczak po węgiersku w sosie słodko-kwaśnym 150g , ryż biały 60g Kompot z jabłek 220g |
Pieczywo mieszane 50g , masło5g , jajko na twardo ze szczypiorkiem 30g , ogórek małosolny15g , sałata10g , herbata z suszonej mięty 220g |
03.03.2021 Środa |
Pieczywo mieszane 50g , masło 5g , jajecznica ze szczypiorkiem 40g , ogórek kiszony 15g , sałata 5g, herbata miętowa 220g |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki 250g , kotlet schabowy 100g , ziemniaki z koperkiem 60g , pomidor z cebulką i śmietana wiejską 80g , kompot z jabłek 220g |
Koktajl z kefiru z jagodami 100g , herbatniki 15 g |
04.03.2021 Czwartek |
pieczywo mieszane 50g , masło 10g , ser gouda 15g ,pasta z łososia 10g , szczypiorek 10g , ogórek zielony 30g , sałata 15g , herbata rumiankowa 220g |
Zupa ogórkowa 250g ,
gulasz z soczewicy zielonej 100g , kasza bulgur 50g , surówka z
kapusty pekińskiej 150g, kompot z truskawek
mrożonych 220g |
Parówki 80g , sos pomidorowy 20g , ogórek kiszony 30g , pieczywo mieszane 50g/masło 10g, herbata miętowa 220g |
05.03.2021 Piątek |
pieczywo mieszane 50g , masło 10g , szynka pieczona 20g , ser gouda 20g , ogórek zielony 30g , kabanosy 15g, papryka mix 40g , herbata miętowa 220g |
Zupa zacierkowa z natką pietruszki 250g , fasolka po bretońsku 120g , bułka pszenna 30g , kompot z gruszek 220g |
Ciasto drożdżowe 50g , maślanka naturalna 100g , herbata miętowa 220g , gruszki 20g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie
alergenów występujących w posiłkach ; 1)zboża zawierające gluten , 2) jajka i
produkty pochodne , 3) mleko i produkty pochodne , 4) seler i produkty pochodne
,Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz