Dekada I,
pierwszy tydzień
Poniedziałek
Sniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem
Bułka maślana z
ziarnem
serek waniliowy
,powidła truskawkowe
herbata
owocowa
Obiad: Zupa grochowa z
kminkiem
Kluski śląskie z
sosem pieczarkowym
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek:
jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane,masło
wędlina,sery,pasty,warzywa (do
wyboru)
herbata
miętowa
WTOREK
Sniadanie: Płatki zbożowe z mlekiem
bułka grahamka,
masło
ser bieluch,
szynka gotowana
sałata , pomidor
herbata zielona z miodem
Obiad: Zupa
z młodej kapusty z koperkiem i
natką pietruszki
Pulpety wołowe w sosie
pomidorowym
kasza jglana
sałata z
rzodkiewką i oliwą z oliwek
kompot owocowy
Podwieczorek:
Wafle ryżowe
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
twarożek ze
szczypiorkiem , wędlina
sałata , pomidor
herbata rumiankowa
ŚRODA:
Śniadanie: kakao
Jajecznica z
wiejskich jaj ze szczypiorkiem
bułka
grahamka,masło
herbata
rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami , marchewką
i natką pietruszki (krem)
z grzankami
razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
Placki z cukinii
kompot malinowy
( z własnych mrożonych malin)
Podwieczorek:
Jabłko
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty
pasztecik
drobiowy
ogórek
zielony,sałata masłowa
herbata
zielona
sok marchewkowy
CZWARTEK
Śniadanie:
owsianka z rodzynkami na wodzie lub na mleku
pieczywo mieszane,masło
ser żółty,kabanosy,
pomidor
jabłko
herbata koperkowa
OBIAD:
Zupa ze szpinakiem i jajkiem
kotlet mielony z drobiu
młode ziemniaczki z
koperkiem
sałatka z ogórkiem
zielonym i rzodkiewką
kompot
truskawkowy
Podwieczorek:
Arbuz
kolacja:
bułka kajzerka/grahamka , masło
pasta z łososia
,twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
pomidor , sałata lodowa
herbata zielona
Kiwi
PIĄTEK
Śniadanie:
Mleko sojowe do picia
jajko na
twardo,szczypior
polędwica sopocka,
ogórek zielony
herbata miętowa z
cytryną
OBIAD: Zupa z młodego kalafiora z koperkiem
paluszki rybne
ryż z curry
surówka , marchew z
jabłkiem
kompot czereśniowy
Podwieczorek: Jabłko
Kolacja:
parówki na ciepło , ketchup
chleb razowy , masło
herbata zielona ,
jabłko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz