PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 7 lipca 2014

7.07.-11.07.

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kakao
                                pieczywo mieszane,masło
                                 sałata, szynka gotowana,
                                 rzodkiewki
                                
OBIAD:                    Zupa rosół z kaczki z kluskami
                                i natką pietruszki
                              bułki na parze z sosem owocowo-jogurtowym
                               kompot wieloowocowy
Podwieczorek:      maliny

Kolacja:           pieczywo mieszane , masło
                           wędlina ,serek topiony
                           pomidor , ogórek zielony , sałata          
                           herbata miętowa  
        
                        
WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda, pomidor , wędlina
                                    Ogórek zielony
                                    kakao,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa koperkowa z wiejską śmietaną
                                     Placki ziemniaczane
                                    mizeria z koperkiem i wiejską śmietaną
                                  kompot malinowy
          
Podwieczorek:       paluszki z sezamem

Kolacja:                   Pieczywo mieszane,masło
                                wędlina,pasta twarogowa z warzywami i   kurkumą
                                  pomidor
                                herbata rumiankowa
                              


ŚRODA
Śniadanie:             płatki kukurydziane z mlekiem
                               chleb żytni,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa z groszkiem zielonym i natką pietruszki
                               paluszki rybne
                              Ryż curry
                             warzywa gotowane na parze
                               kompot czereśniowy
         
Podwieczorek:      porzeczki czerwone

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               warzywa,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                               jabłko



CZWARTEK
Śniadanie:             kaszka kukurydziana na mleku
                               bułka grahamka,masło
                               pasztet drobiowy,ser gouda
                              pomidor , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                              Kotlety mielone ( z indyka)
                              ziemniaki
                              sałata z oliwą z oliwek
Podwieczorek:  czereśnie

Kolacja:          rogal drożdżowy
                         serek waniliowy
                        dżem porzeczkowy
                         herbata owocowa
                       




PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy,pomidor , sałata
                           herbata rumiankowa
                           banan
OBIAD:              Zupa zacierkowa  z  natką pietruszki
                          kurczak w warzywach z sosem pomidorowym
                           makaron kolorowy
                          kompot wieloowocowy
                         
Podwieczorek: krakersy

Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                          Jajecznica ze szczypiorkiem

                           herbata zielona z cytryną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz