Dekada I,
pierwszy tydzień
Poniedziałek
Sniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem
Bułka
maślana(lub) z ziarnem
serek waniliowy
,powidła truskawkowe
herbata
owocowa
Obiad: Zupa z fasolką
szparagową
Pierogi leniwe z
sosem jogurtowo-owocowym
Kompot
wieloowocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: Pieczywo mieszane,masło
wędlina,sery,pasty,warzywa (do
wyboru)
herbata miętowa
WTOREK
Sniadanie: Płatki zbożowe z mlekiem
bułka grahamka,
masło
ser bieluch,
szynka gotowana
sałata , pomidor
herbata zielona z miodem
Obiad: Zupa kapuśniak ze
słodkiej kapusty z koperkiem
Pulpety w
sosie pomidorowym
kasza gryczana niepalona
surówka z ogórka
małosolnego i papryki czerwonej
kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrono
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
Twarożek ze
szczypiorkiem , wędlina
sałata , pomidor
herbata rumiankowa
ŚRODA:
Śniadanie: kakao
Jajecznica z wiejskich jaj ze
szczypiorkiem
bułka
grahamka,masło
herbata
rumiankowa
OBIAD: Zupa z brokułami , marchewką
i natką pietruszki (krem)
z grzankami
razowymi na maśle czosnkowo - ziołowym
Paluszki rybne
Ryż z kurkuma ,
sałata z oliwą z oliwek
kompot malinowy
Podwieczorek: banan
Kolacja: chleb razowy pełnoziarnisty
pasztecik
drobiowy
ogórek
małosolny,sałata masłowa
herbata
zielona
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na mleku, owsianka z rodzynkami
na wodzie
pieczywo mieszane,masło
ser żółty,kabanosy,
pomidor , sałata
herbata melisowa
OBIAD: Zupa ze szpinakiem i jajkiem
kotlet mielony z drobiu
ziemniaki z koperkiem
sałatka z ogórkiem
zielonym i rzodkiewką
kompot owocowy
Podwieczorek: Arbuz, śliwka węgierka
kolacja: bułka kajzerka/grahamka , masło
pasta z łososia
,twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
pomidor , sałata lodowa
herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Mleko sojowe do picia
jajko na
twardo,szczypior
polędwica sopocka,
ogórek zielony
herbata miętowa z cytryną
OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem
placki z cukinii
kompot owocowy
Podwieczorek:
brzoskwinia, śliwka węgierka
Kolacja: Pieczywo mieszane , masło
polędwica sopocka ,
ser topiony ziołowy
pomidor , sałata ,
rzodkiewka
herbata zielona ,
jabłko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz