II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki śniadaniowe
na mleku
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,serek topiony , sałata
ogórek małosolny
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa barszcz
biały z kiełbaską
Spaghetti mięsno-ziołowe
Z serem tartym i bazylią
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: melon
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , pasta jajeczna
Pomidor , rzodkiewka
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie: Płatki
kukurydziane na mleku
Bułka maślana
(lub) grahamka
Serek waniliowy
dżem truskawkowy, herbata owocowa
OBIAD: Zupa ryżanka z pomidorami i natką
pietruszki
Kurczak po
węgiersku z papryką kolorową , cebulką
Cukinią i pieczarkami
Kasza jaglana
Kompot owocowy
Podwieczorek: Arbuz
Kolacja: Pieczywo
mieszane ,masło
parówki "berlinki" na ciepło
sos pomidorowy ,herbata z cytryną
ŚRODA
Śniadanie: Płatki
zbożowe z mlekiem
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
ogórek zielony , sałata
herbata melisowa
OBIAD: Zupa
Kalafiorowa z koperkiem
Makaron ze
szpinakiem i pomidorem koktajlowym
Kompot owocowy
Podwieczorek: nektarynka
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Jajko na twardo , szczypiorek , sałata
Pomidor , ogórek , majonez ( domowej
produkcji )J
herbata miętowa
Czwartek
Kakao
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , pomidor
sałata
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
krupnik z natką pietruszki
Naleśniki z jabłkiem prażonym i cynamonem
Bukiet owocowy
kompot jabłkowy ( z antonówki )
Podwieczorek: Brzoskwinia
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą ,
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
PIĄTEK
Śniadanie: Płatki
kukurydziane z mlekiem
pieczywo
mieszane ,masło
ser gouda ,pomidor
wędlina ,papryka żółta
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa Jarzynowa zabielana
Kluski śląskie z sosem ogórkowym
Marchew z groszkiem
zielonym
Kompot malinowy
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
Ser
topiony , ziołowy , pomidor
Wędlina ,
sałata herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz