PLUSZOWY MIŚ

piątek, 17 października 2014

JADŁOSPIS 20.10-24.10

I dekada, II tydzień        
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
                      Pieczywo mieszane , masło
                      Wędlina , ser Bieluch
                       papryka czerwona
                         herbata zielona
                      jabłko   
       
Obiad:              Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
                          I natką pietruszki
     Naleśniki( z mąki pełnoziarnistej ) z  białym serem (pół tłustym) lub owocami    ( truskawki i maliny mrożone )
                          Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
           
Podwieczorek: Śliwka

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                      ogórek kiszony , kiełki brokuły
                           herbata miętowa

WTOREK
Śniadanie:              kasza manna na mleku 1,5%
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                            papryka żółta i zielona
                                
Obiad:                     Zupa pieczarkowa z ziemniakami i wiejską śmietaną
                                Gotowana cielęcina w rosole z warzywami
                                Kalafior , brokuł , marchewka
                               Kasza jęczmienna
                                 Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:       pestki słonecznika

Kolacja:                   mleko sojowe
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 szynka gotowana , pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki
                                papryka zielona
                                 herbata rumiankowa
                           
ŚRODA
Śniadanie:             kakao
                             Pieczywo mieszane , masło
                            Ser gouda , polędwica sopocka
                            Papryka czerwona
                  Herbata z cytryną i miodem
Obiad:       zupa z brukselką
                   Leczo z kiełbasą
                   Ryż  brązowy                         
                    Kompot owocowy
          
Podwieczorek:  orzechy włoskie ( wyłuskane )

Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
                                 Ogórek kiszony
                                 herbata miętowa           

CZWARTEK
Śniadanie:                Płatki owsiane na mleku
                                  rogal drożdżowy , masło
                                 powidła śliwkowe
                                   herbata z cytryną
Obiad:                      Zupa barszcz ukraiński
                               Racuchy drożdżowe z mąka orkiszową
                         I cynamonem
                                    kompot jabłkowy
Podwieczorek:       suszone jabłko

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              Jajko na twardo , szczypiorek
                              Wędlina , papryka trzy kolory
                           herbata rumiankowa
                                 
PIĄTEK
Śniadanie:                mleko do picia(sojowe)
                                  pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek małosolny
                                   herbata zielona  z cytryną                                                   
Obiad:                     Zupa zalewajka z jajkiem
                                Kopytka z masełkiem
                              Marchew z brokułami ( duszona)     
                                  kompot wieloowocowy
Podwieczorek:        Gruszka

Kolacja:                     bułka z ziarnem ,masło
                                   pasta z makreli ,ser biały
                                    ogórek zielony  papryka żółta
                                 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz