II DEKADA ,
I tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
ogórek małosolny , papryka czerwona
herbata miętowa
OBIAD: Zupa Jarzynowa
zabielana wiejską śmietaną
Makaron świderki ze szpinakiem
i kozim serem
Kompot z suszonych owoców ( śliwka , morela ,
żurawina )
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , serek wiejski
Papryka zielona i żółta
herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie: pieczywo tostowe żytnie, masło
Ser gouda , wędlina
Ogórek
kiszony , kiełki z brokuły
Kakao ,herbata zielona
OBIAD: Zupa zacierkowa z natką pietruszki
Placki z jabłkiem
Bukiet owoców
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
Wędlina ,pasta twarogowa z warzywami i kurkumą
Papryka trzy
kolory
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: lane kluski na mleku
chleb żytni ,masło
jogurt ziarnisty,
dżem
truskawkowy
herbata owocowa
OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem
Paluszki rybne
Ryż jaśminowy
Warzywa gotowane
na parze
kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: sałatka włoska: makaron
pełnoziarnisty,
Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie: owsianka na mleku 1,5%
bułka grahamka ,masło
pasztet drobiowy ,ser gouda
ogórek kiszony , papryka żółta
herbata miętowa
OBIAD:
Zupa krupnik z natką pietruszki
Kotlet mielony ( drobiowy )
Kasza gryczana niepalona
Surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek: kiwi
Kolacja: Rogal drożdżowy , masło
Serek waniliowy
Dżem porzeczkowy
Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie: Kakao
pieczywo mieszane ,masło
twarożek z ziołami
kabanosy , kiełki rzodkiewki
herbata rumiankowa
OBIAD: Barszcz Ukraiński
Kluski śląskie z sosem
pieczarkowym
Sałatka z kiszonego ogórka z papryka
Kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane, masło
(wiejskie) Jajecznica
ze szczypiorkiem
herbata miętowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz