PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 23 lutego 2015

Jadłospis 23.02-27.02

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa z mlekiem
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny , papryka czerwona
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa  Jarzynowa  zabielana wiejską śmietaną
                            Makaron świderki ze szpinakiem i kozim serem

                               Kompot z suszonych owoców ( śliwka , morela , żurawina )
Podwieczorek:    jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Papryka zielona i żółta
                                herbata rumiankowa
WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    Ogórek  kiszony ,  kiełki  z brokuły
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  zacierkowa z natką pietruszki
                                Placki z jabłkiem
                               Bukiet owoców
                               kompot  wieloowocowy
          
Podwieczorek:       Gruszka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami i kurkumą
                                Papryka trzy kolory
                                herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie:           lane kluski na mleku
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  ogórkowa z koperkiem
                               Paluszki rybne
                              Ryż jaśminowy
                              Warzywa gotowane na parze
                               kompot wieloowocowy
         
Podwieczorek:      pestki słonecznika

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                           ogórek kiszony ,  papryka żółta
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa  krupnik z natką pietruszki
                             Kotlet mielony  ( drobiowy )
                             Kasza gryczana  niepalona
                              Surówka z buraczków czerwonych
Podwieczorek:     kiwi

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:             Barszcz Ukraiński
                            Kluski śląskie z sosem pieczarkowym    
                            Sałatka  z kiszonego ogórka z papryka    
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   jabłko
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz