II dekada, II
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: płatki
orkiszowe na mleku z Żurawiną
I rodzynkami
Pieczywo
mieszane ,masło
Wędlina ,twarożek z kiełkami rzodkiewki
Pomidor
herbata z
cytryną
OBIAD: Zupa
barszcz biały z kiełbaską
Spaghetti mięsno-ziołowe
Z serem tartym i bazylią
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane , masło
Wędlina , pasta jajeczna
Papryka czerwona i żółta
Herbata zielona z cytryną
WTOREK
Śniadanie: kasza jaglana na mleku 1,5%
pieczywo
mieszane ,masło
ser gouda , wędlina
papryka żółta , ogórek kiszony
herbata rumiankowa
OBIAD: Zupa szpinakowa (krem) z grzankami czosnkowymi
Pyzy ziemniaczane z cebulką
Surówka z kapusty pekińskiej z
jabłkiem i olejem z wiesiołka
Kompot z jabłek
Podwieczorek: paluszki z sezamem
Kolacja : Pieczywo mieszane , masło
twarożek ziołowy , pomidor
suszony
Wędlina ,
papryka zielona
Herbata z miodem i
cytryna
ŚRODA
Śniadanie: kasza manna na mleku
pieczywo mieszane ,masło
salami , szynka drobiowa
papryka trzy kolory
herbata melisowa
OBIAD: Zupa
krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki
Zapiekanka z brokułem , papryką , serem
feta i kurczakiem
W
sosie czosnkowym
Kompot owocowy
Podwieczorek: pestki słonecznika
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Jajko na twardo , szczypiorek
Ogórek zielony , majonez ( domowej produkcji )J
herbata miętowa
CZWARTEK
Kawa zbożowa z
mlekiem
Śniadanie: pieczywo
mieszane ,masło
pasta z zielonej soczewicy
szynka
wieprzowa , papryka zielona
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
kapuśniak z kminkiem i majerankiem
Placuszki z
jabłkiem i cynamonem
kompot
śliwkowy
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: sałatka
z ananasem ,kukurydzą , sezamem
I
wędzonym kurczakiem z olejem lnianym
chleb graham ,masło , herbata zielona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz