1 dekada 2
tydzień
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kakao
Pieczywo mieszane , masło
Ser gouda ,
polędwica sopocka
Pomidor , sałata
Herbata z cytryną i miodem
Obiad: Zupa zalewajka z jajkiem
Spaghetti mięsno -ziołowe , z bazylią i
serem
Kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek ze szczypiorem , kiełbasa żywiecka
Ogórek małosolny , papryka żółta
herbata miętowa
WTOREK
Śniadanie: kasza manna na mleku 1,5%
bułka
grahamka ,masło
ser żółty ,kiełbasa żywiecka
kalarepka , rzodkiewka
Obiad: Zupa pieczarkowa ze świderkami i
śmietaną
Gotowana cielęcina w rosole
z warzywami
Kalafior , brokuł , marchewka
Kasza jęczmienna
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Truskawki
Kolacja: mleko sojowe
Pieczywo mieszane ,masło
szynka gotowana , pasta twarogowa
sałata ,pomidor
herbata rumiankowa
ŚRODA
Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem 1,5%
Pieczywo
mieszane , masło
Wędlina , ser Bieluch
Pomidor , sałata głowiasta
herbata zielona
jabłko
Obiad: zupa z fasolką szparagową i koperkiem
Ryba po grecku
Ryż jaśminowy
Kompot z jabłek z dodatkiem świeżej
mięty
Podwieczorek:
Kiwi
Kolacja: Pieczywo mieszane ,masło
pasta jajeczna ,szynka z indyka
ogórek świeży , kiełki brokuły
herbata miętowa
CZWARTEK
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku
rogal
drożdżowy , masło
powidła śliwkowe
herbata z cytryną
OBIAD: Zupa
pomidorowa z ryżem i bazylią
Kotlet mielony drobiowy
Ziemniaki opiekane
Gotowana marchew
kompot jabłkowy
Podwieczorek: Krakersy
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo ,
szczypiorek
Wędlina , papryka trzy kolory
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie: mleko do picia(sojowe)
pieczywo mieszane ,masło
pasztet drobiowy , ogórek
małosolny
herbata zielona z cytryną
OBIAD: Zupa rosół z lanymi
kluseczkami i natka pietruszki
Kurczak w sosie śmietanowym z
natką pietruszki
Ryz
brązowy
Brokuł
gotowany
kompot
z rabarbaru
Podwieczorek: Gruszka
Kolacja: bułka z ziarnem ,masło
pasta z makreli ,ser biały
ogórek zielony , rzodkiewka
sałata masłowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz