Dekada I, pierwszy
tydzień    ( Wiosenno-letni )
 Poniedziałek                                                             
Śniadanie:            płatki
owsiane z mlekiem 2% i bananem                          
                              Pieczywo mieszane , masło
                             
Ser gouda , szynka z indyka
                              pomidor , szczypior
                             Herbata rumiankowa          
Obiad:                   Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
                                
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem
                                
Ryż jaśminowy
                                
Marchew gotowana
                                  Kompot truskawkowy                                                                                                                                         
Podwieczorek:  Placek drożdżowy   
Kolacja:                Pieczywo
 mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica
sopocka
                            
Ogórek kiszony , papryka żółta
                          
Herbata miętowa
                                                                                                                                             
 Wtorek
Śniadanie:            Ryż
brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                             papryka żółta , pomidor
                               herbata 
zielona z miodem
Obiad:            Zupa ogórkowa
zabielana jogurtem naturalnym
                                           Z
natką pietruszki
                   Placki ziemniaczane 
                          
Sałatka z ogórka małosolnego  
                            
kompot wieloowocowy
Podwieczorek:     Pestki
słonecznika
Kolacja:          pieczywo
mieszane , masło
                        
Twarożek ze szczypiorkiem
        Kiełbasa żywiecka podsuszana  , pomidor
            Sałata  , herbata rumiankowa 
                                      
                                                                                                    Środa
Śniadanie:              kawa
zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
OBIAD:                   Zupa z brokułami marchewką i natką pietruszki  (krem) 
                               z grzankami razowymi na maśle czosnkowo -
ziołowym
                              Paluszki rybne
                                 Ryż brązowy    
                          Surówka
z białej rzepy z rzodkiewką
                                kompot malinowy
Podwieczorek:     śliwka
Kolacja:                  chleb
razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                                  herbata zielona
Czwartek
Śniadanie:     owsianka na
wodzie z rodzynkami i żurawiną 
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa  grochowa z majerankiem i kminkiem
                      Pierogi
leniwe z sosem jogurtowo – owocowym
                         (
kopytka dla dzieci bez nabiału)
                         Bukiet
owoców
Podwieczorek:   Arbuz
kolacja:            bułka z
dynią/grahamka ,masło
                          pasta
z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , Rzodkiewka , sałata głowiasta
                          herbata zielona 
Piątek
Śniadanie:        Mleko sojowe
do picia
                           jajko na twardo , szczypior 
                           polędwica sopocka , pomidor
                           herbata miętowa z cytryną
OBIAD:              Zupa krupnik
z kasza jaglaną z natką pietruszki
                          Pierogi z truskawkami z
tegorocznych zbiorów
Podwieczorek: Kisiel do picia własnego soku owocowego
Kolacja:           Pieczywo
mieszane , masło
                        
Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                         
Powidła śliwkowe 
                     Herbata
zielona 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz