PLUSZOWY MIŚ

piątek, 20 listopada 2015

Jadłospis 23-27.11

II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:              Kawa zbożowa z mlekiem
                                Pieczywo  mieszane ,masło
                                szynka gotowana , ser biały ze szczypiorem
                                ogórek małosolny
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Zupa z pora
                          Placki z jabłkiem , sałatka owocowa
                            Kompot z wiśni
                             
Podwieczorek:     Śliwki

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                               Wędlina , serek wiejski
                            Papryka zielona i żółta
                                herbata rumiankowa
                         
                                                                                                                                                                WTOREK
Śniadanie:               pieczywo tostowe żytnie, masło
                                   Ser gouda , wędlina
                                    kiełki  z brokuły , papryka czerwona
                                    Kakao ,herbata zielona
OBIAD:                      Zupa  barszcz ukraiński z białą fasolą
                                     Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem
                                        kurczakiem grillowanym i sosem czosnkowym
                                         kompot  z malin    
          
Podwieczorek:       Jabłko , gruszka

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                Wędlina ,pasta twarogowa  z warzywami
                                sałata lodowa           
                                herbata rumiankowa 
                            
ŚRODA
Śniadanie:           lane kluski na mleku
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt ziarnisty,
                               dżem truskawkowy
                               herbata owocowa
OBIAD:                  Zupa  selerowa ( krem ) z groszkiem ptysiowym
                               Kotlet jajeczny
                               ziemniaki
                           marchewka z groszkiem
                               kompot z jabłek
         
Podwieczorek:     Winogrono jasne

Kolacja:                 sałatka włoska: makaron pełnoziarnisty,
                               Warzywa ,ser żółty, szynka, olej z wiesiołka
                           


CZWARTEK
Śniadanie:             owsianka na mleku 1,5%
                               bułka grahamka ,masło
                               pasztet drobiowy ,ser gouda
                               sałata , ogórek kiszony
                               herbata miętowa
                 
OBIAD:                  Zupa  szpinakowa z jajkiem
                              Pieczeń rzymska w sosie pomidorowym
                              Kasza jaglana , buraczki gotowane
Podwieczorek:    krakersy

Kolacja:              Rogal drożdżowy , masło
                          Serek waniliowy
                          Dżem porzeczkowy
                          Herbata owocowa
                             
PIĄTEK
Śniadanie:             Kakao
                            pieczywo mieszane ,masło
                           twarożek z ziołami
                           kabanosy , kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                           herbata rumiankowa
                           
OBIAD:             Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                      Ryba w panierce
                       ziemniaki
                     Warzywa gotowane na parze   
                       Kompot owocowy
        Podwieczorek:   Pestki słonecznika
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
(wiejskie)      Jajecznica ze szczypiorkiem
                           herbata miętowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz