PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 7 grudnia 2015

Jadłospis 07-11.12

                                 Dekada I, pierwszy tydzień   ( Jesienno-zimowy )
 PONIEDZIAŁEK                                                          
Śniadanie:            płatki owsiane z mlekiem 2% i bananem                         
                              Pieczywo mieszane , masło
                              Ser gouda , szynka z indyka
                              szczypior , papryka
                             Herbata rumiankowa          
                                      
Obiad:                   Zupa Rosół z makaronem i lubczykiem
                                 Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem
                                 Ryż jaśminowy
                                 Marchew gotowana
                                  Kompot truskawkowy                                                                                                                                          Podwieczorek:  Placek drożdżowy   
Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                              Pasta jajeczna , polędwica sopocka
                             Ogórek kiszony , papryka żółta
                           Herbata miętowa
                                
                                                                                                                                             WTOREK
Śniadanie:            Ryż brązowy na mleku 1,5%
                               bułka grahamka, masło
                               ser Bieluch , szynka gotowana
                             papryka żółta
                               herbata  zielona z imbirem
Obiad:            Zupa ogórkowa zabielana jogurtem naturalnym
                                           Z natką pietruszki
                        Makaron z białym serem i brzoskwinią
                          (lub jabłkiem prażonym z cynamonem )
                           Kompot ze śliwek
                                                                                                                                                                   
                            
                            
Podwieczorek:     Pestki słonecznika

Kolacja:          pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek ze szczypiorkiem
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana , ogórek kiszony
                      herbata rumiankowa

                                                                                                                                ŚRODA

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem
                                 Jajecznica z wiejskich jaj ze szczypiorkiem
                                bułka grahamka , masło
                                herbata rumiankowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka
                              Paluszki rybne
                                 Ryż brązowy   
                          Surówka z selera naciowego z winogronem
                             
                                kompot malinowy
         
Podwieczorek:     śliwka

Kolacja:                  chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                                 pasztecik drobiowy
                                 ogórek kiszony
                                  herbata zielona
                               
CZWARTEK

                                                                                                                                                            Śniadanie:     owsianka na wodzie z rodzynkami i żurawiną
                        pieczywo mieszane ,masło
                        ser żółty ,kabanosy ,papryka czerwona
                        herbata koperkowa
OBIAD:           Zupa jarzynowa zabielana wiejską śmietaną
                      Pierogi z mięsem
                           surówka z kapusty kiszonej
Podwieczorek:  Gruszka

kolacja:            bułka z dynią/grahamka ,masło
                          pasta z makreli, szynka gotowana
                          papryka żółta , papryka czerwona
                          herbata zielona
                        
PIĄTEK
Śniadanie:        Mleko sojowe do picia
                           jajko na twardo , szczypior
                           polędwica sopocka  , ogórek kiszony ,
                           kiełki brokuły
                           herbata miętowa z cytryną
                           
OBIAD:              Zupa krupnik z ryżem i natka pietruszki
                             Kotlet ryżowy z sosem  koperkowym
                               brokuł gotowany
                               
Podwieczorek: wafle ryżowe

Kolacja:           Pieczywo mieszane , masło
                         Twarożek na słodko ( posypany gorzką czekoladą )
                          Powidła śliwkowe
                     Herbata zielona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz