PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Jadłospis 04-08.04


PONIEDZIAŁEK    

Śniadanie:    Płatki orkiszowe z mlekiem sojowym
                      Pieczywo mieszane , masło
                      Wędlina , pasta z zielonych oliwek , papryka zielona
                         herbata zielona z imbirem
                      
       
Obiad:              Zupa kalafiorowa z koperkiem
                        Spaghetti mięsno - ziołowe ( makaron kukurydziany)
                             Z bazylią
                          Kompot z jabłek z dodatkiem mięty
           
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:             Pieczywo mieszane ,masło
                           pasta jajeczna ,szynka z indyka
                           kiełki brokuły , ogórek kiszony
                           herbata miętowa


WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa z mlekiem bez laktozy
                                 bułka grahamka ,masło
                                 ser żółty ,kiełbasa żywiecka
                                 kiełki rzodkiewki , papryka żółta
                                
Obiad:                     Zupa barszcz czerwony z ziemniakami
                                Gotowana cielęcina w rosole z warzywami
                                Kalafior , brokuł , marchewka
                               Kasza jęczmienna
                                 Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:      Paluszki z sezamem

Kolacja:                   mleko sojowe
                                 Pieczywo mieszane ,masło
                                 szynka gotowana , pasta twarogowa
                                 papryka czerwona
                                 herbata rumiankowa                                                                                                                                                                                                                              
ŚRODA

Śniadanie:             kakao
                             Pieczywo mieszane , masło
                            Ser gouda , polędwica sopocka
                            Sałata rzymska , ogórek kiszony
                  Herbata z cytryną i miodem
Obiad:       Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
                   Racuchy drożdżowe z jabłkiem
                      Kompot wiśniowy                                                                                                       
  Podwieczorek: Sałatka owocowa

Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Pasta z suszonych pomidorów , kiełbasa żywiecka
                                 Ogórek małosolny , papryka żółta
                                 herbata miętowa
                                            
                                                                                             
CZWARTEK

Śniadanie:                Płatki owsiane na  mleku
                                rogal drożdżowy , masło
                                 powidła śliwkowe , z własnej spiżarni
                                   herbata z cytryną
OBIAD:                      Zupa zacierkowa z koperkiem i natką
                               Kotlet mielony gotowany na parze
                              ziemniaki
                            Marchewka z groszkiem
                                    kompot jabłkowy
Podwieczorek:   Pestki słonecznika

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              Jajko na twardo , szczypiorek
                              Wędlina , papryka trzy kolory
                           herbata rumiankowa
                                    
PIĄTEK
                                                                                                                                                                                                                
Śniadanie:                mleko do picia(sojowe)
                                  pieczywo mieszane ,masło
                                  pasztet drobiowy , ogórek małosolny
                                   herbata zielona  z cytryną                                                   
OBIAD:                  Zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami
                               Ryba po grecku
                              Ryż z kurkumą                                                                        
Podwieczorek:    Gruszka

Kolacja:                     bułka z ziarnem ,masło
                                   pasta z makreli ,ser biały
                                   szczypiorek , papryka czerwona

                                sałata rzymska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz